Banoffee cheesecake met dadelpasta

banoffee cheesecake

Mega lekker dit! Had je het anders verwacht? Ik was laatst in een super gezellig vintage winkeltje in Zwolle waar ik mooie goud/witte onderzetters scoorde die het ook goed als taartbordjes doen. Check de foto’s voor mijn mooie aanwinsten en lees vooral verder als je benieuwd bent naar het recept van de banoffee cheesecake met dadelpasta.

banoffee cheesecake
Afdrukken Pinterest
0 van 0 stemmen

Banoffee cheesecake

Ik maakte al eerder een cheesecake met dadelcaramel en die kon ik maar niet vergeten. Deze keer een iets andere variant maar minstens zo lekker!
Label Dessert
Keuken Nederlands
Tags Caramel, Cheesecake, Taart
Bereidingstijd 10 minuten
Koelen 2 uur
Totale tijd 10 minuten
Porties 4 taartpunten

Ingrediënten

Voor de bodem:

  • 60 gr granola
  • 3 el dadelpasta of pindakaas

Voor de cheesecakelaag:

  • 100 gr Philadelphia roomkaas
  • 100 gr dikke Griekse yoghurt 10% vet
  • 3 el ahornsiroop
  • 1 banaan

Voor de karamellaag:

Bereidingswijze

  • Beleg eerst je springvorm (12-16 cm) met bakpapier.
  • Meng de granola met 3 el zelfgemaakte dadelpasta (pindakaas kan ook), verdeel dit mengsel over de bodem van je springvorm en duw het geheel goed aan.
  • Verdeel de banaan in plakjes over de bodem.
  • Mix en een kom de roomkaas, Griekse yoghurt en ahornsiroop tot een mooie gladde massa.
  • Verdeel het cheesecake mengsel over de plakjes banaan en laat de taart vervolgens minimaal 2 uur opstijven.
  • Laat de dadels even weken in heet water en mix ze daarna in de blender samen met 2 el van het water tot een stevige massa. Verdeel dit als laatste over de cheesecake en sprenkel hier de stukjes pecan nootjes overheen.
banoffee cheesecake

Op zoek naar meer lekkers om te maken? Ga dan eens voor mijn brownie cheesecake, mega lekker (vooral wanneer hij net vers uit de oven komt rollen).

Enjoy!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *