Mega lekker dit! Had je het anders verwacht? Ik was laatst in een super gezellig vintage winkeltje in Zwolle waar ik mooie goud/witte onderzetters scoorde die het ook goed als taartbordjes doen. Check de foto’s voor mijn mooie aanwinsten en lees vooral verder als je benieuwd bent naar het recept van de banoffee cheesecake met dadelpasta.
Ik maakte al eerder een cheesecake met dadelcaramel en die kon ik maar niet vergeten. Deze keer een iets andere variant maar minstens zo lekker!
Porties: 4 taartpunten
calorieën:
Ingrediënten
Voor de bodem:
- 60 gr granola
- 3 el dadelpasta of pindakaas
Voor de cheesecakelaag:
- 100 gr Philadelphia roomkaas
- 100 gr dikke Griekse yoghurt 10% vet
- 3 el ahornsiroop
- 1 banaan
Voor de karamellaag:
- 3 medjouldadels
- 2 el water
- 1 handje gehakte (pecan)noten
Instructies
- Beleg eerst je springvorm (12-16 cm) met bakpapier.
- Meng de granola met 3 el zelfgemaakte dadelpasta (pindakaas kan ook), verdeel dit mengsel over de bodem van je springvorm en duw het geheel goed aan.
- Verdeel de banaan in plakjes over de bodem.
- Mix en een kom de roomkaas, Griekse yoghurt en ahornsiroop tot een mooie gladde massa.
- Verdeel het cheesecake mengsel over de plakjes banaan en laat de taart vervolgens minimaal 2 uur opstijven.
- Laat de dadels even weken in heet water en mix ze daarna in de blender samen met 2 el van het water tot een stevige massa. Verdeel dit als laatste over de cheesecake en sprenkel hier de stukjes pecan nootjes overheen.
Nutrition
Serving: 0g | Carbohydrates: 0g | Protein: 0g | Fat: 0g | Saturated Fat: 0g | Polyunsaturated Fat: 0g | Monounsaturated Fat: 0g | Trans Fat: 0g | Cholesterol: 0mg | Sodium: 0mg | Potassium: 0mg | Fiber: 0g | Sugar: 0g | Vitamin A: 0IU | Vitamin C: 0mg | Calcium: 0mg | Iron: 0mg
Heb je dit recept als eens geprobeerd?Vermeld @healthyfoodlove.nl of tag #healthyfoodlovenl!

Op zoek naar meer lekkers om te maken? Ga dan eens voor mijn brownie cheesecake, mega lekker (vooral wanneer hij net vers uit de oven komt rollen).
Enjoy!