Cheesecake brownie | Best of both worlds

cheesecake brownie

Eerder deelde ik al een mega lekker ”best of both worlds” recept waarbij ik een combi maakte van appeltaart en kwarktaart. Deze keer heb ik een hele nieuwe combinatie gemaakt waaruit de cheesecake brownie ontstaan is. Benieuwd naar deze mega lekkere taart? Neem dan snel een kijkje.

cheesecake brownie
Afdrukken Pinterest
0 van 0 stemmen

Cheesecake brownie

Een combinatie van twee favorieten. Een heerlijke brownielaag met daaroverheen een deken van cheesecake. De beste combi oooit, wat mij betreft. 
Label Snack
Keuken American
Tags Brownie, Cheesecake, Chocolade
Bereidingstijd 15 minuten
Baktijd 30 minuten
Totale tijd 45 minuten
Porties 10

Ingrediënten

Voor de brownielaag

Voor de cheesecakelaag

  • 200 gr roomkaas
  • 2 eieren
  • zoetmiddel naar smaak

Bereidingswijze

  • Verwarm de oven voor op 175 graden en beleg je bakvorm (van 18cm, ik maak zelf gebruik van deze springvorm) met bakpapier of vet deze in.
  • Ontpit de medjouldadels en week ze in heet water.
  • Mix nu alle ingrediënten voor de brownies in een krachtige blender tot een stevige massa.
  • Duw het geheel goed aan in een kleine cake vorm of springvorm.
  • Laat de brownie rusten in de koelkast en mix intussen de ingrediënten voor de cheesecake door elkaar.
  • Verdeel de cheesecake laag over de brownie en bak vervolgens het geheel in ongeveer 30 minuten af in de voorverwarmde oven.

Bij deze brownie cheesecake heb ik gebruik gemaakt van de gewone naturel roomkaas en in combinatie met ei, wie had gedacht dat het zo simpel zou zijn om een cheesecake in elkaar te flansen? Ik was zelf echt verrast door het resultaat. Heb jij al wel eens een gebakken cheesecake gemaakt of ben je zelf misschien meer van de raw variant?

Wil jij meer lekkere taarten maken? Neem dan vooral nog even een kijkje op de taartenpagina van healthyfoodlove.nl. Je vindt hier onwijs veel lekkere recepten en ik weet zeker dat er iets voor jou tussen zit!

Enjoy!

3 reacties op “Cheesecake brownie | Best of both worlds

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *