Choco drip biscuit cheesecake

Biscuit cheesecake

”Best of both worlds”, zullen we maar zeggen. Zowel cheesecake als een lekkere opgespoten cake zien hier echt favoriet, waarom dan niet twee van deze favorieten met elkaar combineren? Dat had ik ook gedacht. Deze keer dus het recept voor een biscuit cheesecake.

Wat heb je nodig voor een biscuit cheesecake van 12 cm

Voor het biscuit
  • 100 gr biscuitmix van Soezie*
  • 2 kleine eieren
  • 1 el water
Voor de vulling en plamuur
  • 100 gr roomkaas
  • 100 gr Griekse yoghurt
  • Scheutje ahornsiroop (naar eigen smaak)
  • snuf kaneel
Voor de topping
  • 50 gr extra pure chocolade (min. 85 %)
  • handje granola
  • aardbeien

Zo maak je de taart

  1. Verwarm de oven voor op 180 graden en beleg een kleine springvorm (12 cm) met bakpapier (ook de randen)
  2. Mix op hoge snelheid (ong. 10 min.) de ingrediënten voor het biscuit door elkaar
  3. Vul de springvorm voor 1/3 of voor de helft en bak het biscuit in 30 minuten af, prik even met een saté prikker om te kijken of de cake gaar is, als deze er droog uit komt kan je oven uit.
  4. Laat de het biscuit rustig afkoelen (eerst even met het ovendeurtje op een kier)
  5. Meng de ingrediënten voor de vulling door elkaar
  6. Snijd het biscuit als het afgekoeld is horizontaal in 3 plakken, gebruik de onderkant als bovenkant (dit is mooi vlak)
  7. Besmeer steeds een laag biscuit met het cheesecake mengsel en plak de lagen zo op elkaar
  8. Als laatste de buitenkant besmeren met het cheesecake mengsel en dan de taart op laten stijven in de koelkast
  9. Smelt de chocolade au-bain-marie en laat dit lichtjes afkoelen
  10. Giet de chocolade over de taart en strooi daarna wat granola en aardbeien over het geheel.

Biscuit cheesecake

* Let op: de biscuitmix is niet helemaal suikervrij.

Enjoy!

9 reacties op “Choco drip biscuit cheesecake

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *