Search
Biscuit cheesecake

Choco drip biscuit cheesecake

”Best of both worlds”, zullen we maar zeggen. Zowel cheesecake als een lekkere opgespoten cake zien hier echt favoriet, waarom dan niet twee van deze favorieten met elkaar combineren? Dat had ik ook gedacht. Deze keer dus het recept voor een biscuit cheesecake.

Wat heb je nodig voor een biscuit cheesecake van 12 cm

Voor het biscuit
  • 100 gr biscuitmix van Soezie*
  • 2 kleine eieren
  • 1 el water
Voor de vulling en plamuur
  • 100 gr roomkaas
  • 100 gr Griekse yoghurt
  • Scheutje ahornsiroop (naar eigen smaak)
  • snuf kaneel
Voor de topping
  • 50 gr extra pure chocolade (min. 85 %)
  • handje granola
  • aardbeien

Zo maak je de taart

  1. Verwarm de oven voor op 180 graden en beleg een kleine springvorm (12 cm) met bakpapier (ook de randen)
  2. Mix op hoge snelheid (ong. 10 min.) de ingrediënten voor het biscuit door elkaar
  3. Vul de springvorm voor 1/3 of voor de helft en bak het biscuit in 30 minuten af, prik even met een saté prikker om te kijken of de cake gaar is, als deze er droog uit komt kan je oven uit.
  4. Laat de het biscuit rustig afkoelen (eerst even met het ovendeurtje op een kier)
  5. Meng de ingrediënten voor de vulling door elkaar
  6. Snijd het biscuit als het afgekoeld is horizontaal in 3 plakken, gebruik de onderkant als bovenkant (dit is mooi vlak)
  7. Besmeer steeds een laag biscuit met het cheesecake mengsel en plak de lagen zo op elkaar
  8. Als laatste de buitenkant besmeren met het cheesecake mengsel en dan de taart op laten stijven in de koelkast
  9. Smelt de chocolade au-bain-marie en laat dit lichtjes afkoelen
  10. Giet de chocolade over de taart en strooi daarna wat granola en aardbeien over het geheel.

Biscuit cheesecake

* Let op: de biscuitmix is niet helemaal suikervrij.

Enjoy!

7 comments

  • Beau

    Dit klinkt echt zó lekker! Ga dit zeker eens maken.

    21 april 2017 at 10:39
  • Irene

    Oei, dit klinkt wel heel lekker! water loopt me nu al in de mond.

    21 april 2017 at 11:27
  • Neeltje | Thoughts in Style

    Dit ziet er zo lekker uit!

    22 april 2017 at 21:28
  • Nesrin

    Prachtig taartje hoor, heel mooi gemaakt en het moet vast ook lekker smaken. Ik ben benieuwd naar de biscuitmix van Soezie.

    22 april 2017 at 23:24
  • Maikel

    Deze lijkt me zo heerlijk! Wat een feest

    23 april 2017 at 10:26
  • Joandi loes tholen

    OMG! Dit ziet er geweldig uit!!

    23 april 2017 at 11:16
  • Rowan

    Deze taart ziet er echt geweldig uit! Perfect voor een feestje, maak je zeker indruk mee!

    23 april 2017 at 17:52

Hi, Leuk dat je wilt reageren. Laat hier je reactie achter.