Chocolade fudgetaart met cranberry

chocolade fudgetaart

Hoe lekker kan het zijn om gewoon even een lekkere smeuïge chocolade fudgetaart in elkaar te gooien. Om daar vervolgens met zoveel mogelijk mensen (die je lief en dierbaar zijn) onder het genot van een lekker kopje koffie van te genieten. Wat mij betreft schets ik hier ongeveer mijn ultieme geniet moment. Wat is jouw ultieme genietmoment?

chocolade fudgetaart

Chocolade fudgetaart met cranberry

Voorbereidingstijd: 15 minuten
Bereidingstijd: 10 minuten
Koeltijd: 2 uur
Totale tijd: 25 minuten
Onlangs ontving ik van Elle Eten, hun geweldig boek ”Elle Eten Hitparade”! Het boek bevat 69 heerlijke recepten waaronder de ultieme chocoladetaart. Dit recept inspireerde mij tot het maken van deze chocolade fudgetaart!
Gang: Dessert
Keuken: American
Trefwoord: Chocolade, Chocoladetaart, Elle Eten, Noten, Taart
Porties: 14 stuks

Ingrediënten

Bodem

  • 150 gr pecan noten
  • 1 ei
  • 3 medjoul dadels ontpit
  • 3 el ahornsiroop
  • snufje zout

Chocolaag

  • 250 ml slagroom
  • 200 gr pure chocolade 70-80%
  • 50 gr cacao
  • 75 gr koude roomboter ongezouten
  • 3 el kokosbloesemsuiker
  • 50 ml melk (plantaardig)
  • 1 tl vanille extract (optioneel)

Topping

  • 300 gr cranberry’s vers
  • sap van 1 sinaasappel
  • zoetmiddel (naar smaak)
  • 3 blaadjes gelatine

Instructies

Bodem

  • Verwarm eerst de oven voor op 180 graden en vet een bakvorm met losse bodem (25cm) in met olie/boter of beleg deze met bakpapier.
  • Mix dan de ingrediënten voor de bodem door elkaar en duw het geheel goed aan over de bodem en de randen van de bakvorm. 
  • Bak de bodem in circa 10 minuten gaar in de voorverwarmde oven en laat deze daarna volledig afkoelen.

Chocolaag

  • Breng de slagroom in een pannetje aan de kook, draai daarna het vuur meteen uit en voeg de rest van de ingrediënten toe. Roer het geheel door tot een gladde saus ontstaat.
  • Giet het chocomengsel op de bodem en zet het geheel in de koelkast.

Topping

  • Breng de cranberry’s met het sap en zoetmiddel aan de kook en draai daarna het vuur laag. Laat de cranberry’s doorkoken tot ze zacht zijn en beginnen te poffen.
  • Mix de gekookte cranberry’s fijn in de blender en giet/duw het geheel daarna door een zeef weer in het pannetje. 
  • Week de gelatine in koud water en wring deze daarna uit. Voeg het toe aan de gezeefde cranberry saus en verwarm het geheel tot de gelatine volledig is opgelost.
  • Laat de cranberry saus afkoelen en verdeel dit daarna over de chocoladelaag, laat de taart nog minimaal twee uur opstijven.

Voor de garnering kan je gebruik maken van opgeklopte kokos- of slagroom en sprinkles.

    Nutrition

    Serving: 0g | Carbohydrates: 0g | Protein: 0g | Fat: 0g | Saturated Fat: 0g | Polyunsaturated Fat: 0g | Monounsaturated Fat: 0g | Trans Fat: 0g | Cholesterol: 0mg | Sodium: 0mg | Potassium: 0mg | Fiber: 0g | Sugar: 0g | Vitamin A: 0IU | Vitamin C: 0mg | Calcium: 0mg | Iron: 0mg
    Heb je dit recept als eens geprobeerd?Vermeld @healthyfoodlove.nl of tag #healthyfoodlovenl!
    chocolade fudgetaart

    Wil jij meer lekkere gezonde taarten maken? Neem dan even een kijkje op de speciale taartenpagina van healthyfoodlove.nl, hier vind je de lekkerste gezonde taartrecepten.

    Het boek van Elle eten is online te bestellen voor €19,99. Benieuwd naar meer recepten uit de ”Hitparade”?

    Enjoy!

    Een reactie op “Chocolade fudgetaart met cranberry

    1. Pingback: Wat is gezond eten? - Healthyfoodlove

    Geef een reactie

    Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *