10 x de lekkerste gezonde kwarktaart recepten

gezonde kwarktaart recepten

Kwarktaart hoort gewoon bij elke verjaardag maar het zou toch wel heel saai zijn om altijd dezelfde te maken. Ikzelf varieer eindeloos met de oude vertrouwde kwarktaart en heb inmiddels al tientallen lekkere gezonde kwarktaart recepten gemaakt. Die deel ik dan ook graag met jullie.

De lekkerste gezonde kwarktaart recepten op een rij

Kwarktaart met pompoen browniebodem

Cheesecake met pompoen
Als ik het over één van mijn favorieten heb en dan heb ik het over een magisch taartje die met een bodem van pompoen en cacao en een tussenlaag van volle romige kwark met daaroverheen verse zelfgemaakte blauwe bessen sap echt het proberen waard is, dat alles verdeelt in vierkante gebakjes maakt iedereen toch gelukkig?

Appel kwarktaart

appel kwarktaart
Hoe top is het om twee favorieten met elkaar te combineren en daar een verrukkelijke taart van te maken. Ik ben zelf dol op appeltaart maar ook kwarktaart is een persoonlijke favoriet. Ik bedacht me dat het combineren van deze twee een ultieme appel kwarktaart zou maken. Benieuwd naar het recept?

Makkelijke kwarktaart, vanille & noten

Makkelijke kwarktaart
Met een bodem van walnoten en dadels met daaroverheen een rijke laag kwark. Dit alles afgetopt met een laag verse frambozen maakt deze makkelijke kwarktaart zeker het proberen waard.

Kwarktaart met citroen & passievrucht

Wat denken jullie van deze? Citroen en passievrucht, een heerlijke frisse combinatie, als je het mij vraagt! Perfect voor de aankomende zomer en de bijhorende ontbijtjes in de zon.

Kwarktaart met blauwe bessen

Kwarktaart met blauwe bessen
Ik had nog wat deeg van mijn overheerlijke speciale appeltaart over en dus bedacht ik me geen moment. Hier moest een lekker taartje van gemaakt worden. Gewapend met een beetje blauwe bessen jam en een bak kwark, ging ik aan de slag. Wil jij deze heerlijke kwarktaart met blauwe bessen wel proberen?

Gezonde aardbei vanille kwarktaart

gezonde taart recepten
Taart blijft lekker, en hoe fijn is het om gewoon verantwoord taart te kunnen eten? Ik kan daar echt heel gelukkig van worden. Eerder maakte ik al een banoffee taart en die viel echt super goed in smaak, dit een gezonde aardbei vanille kwarktaart. Een taart die ook zeker niet mag ontbreken aan de lijst met gezonde kwarktaart recepten. Lekker voor tussendoor maar ook verrukkelijk als ontbijt.

Kwark roomtaart met granola bodem

Last minute nog een lekkere taart in elkaar flansen? Ga dan voor deze super easy kwark roomtaart met granola bodem. Niet mega healthy, wel mega lekker!

Bosbessen kwarktaart

Bosbessen kwarktaart
Dit is er één voor in de boeken en zeker één van de lekkerste gezonde kwarktaart recepten. Gemaakt met blauwe bessen jam en verse blauwe bessen. Deze bosbessen kwarktaart is prachtig hoog en gewoon weer ouderwets lekker!

Citruskwarktaart met kokosbodem

citruskwarktaart
Omdat een dessert niet altijd zwaar en overzoet moet zijn, óf omdat een fris stukje kaastaart (citruskwarktaart) gewoonweg altijd smaakt!

Kwarktaart met abrikozen

gezonde kaastaart

Altijd leuk als je in het weekend verantwoord kan genieten van een stukje taart. Het hoeft namelijk niet altijd boordevol ongezonde calorieën en/of ingrediënten te zitten om ook lekker te zijn! Een bewijs daarvan is deze gezonde kwarktaart met abrikozen.

Ik hoop dat ik jullie weer heb kunnen inspireren met al deze heerlijk vernieuwende gezonde kwarktaart recepten. Mocht je vragen hebben of eventueel nog meer inspiratie, laat het mij hieronder in de comments weten.

Enjoy!

2 reacties op “10 x de lekkerste gezonde kwarktaart recepten

  1. Jessica zegt:

    Appel-kwarktaart: Hoeveel gram noten moeten erin… en wat voor een noten? Een mix van verschillende of specifieke noten? mijn hand is natuurlijk kleiner dan die van mijn man? Welke appels heb je gebruikt? thx.

    • Anne zegt:

      Hi Jessica, een handje noten is ongeveer 25 a 30 gr. Noten mag je zelf weten welke, ik vind pecan- en walnoten heel geschikt voor dit taartje. Wat betreft de appels zou ik voor een friszure variant gaan, zelf kijk ik wel altijd eerst even wat ik in huis. Jonagold doet het altijd goed in een appeltaart.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

This site uses cookies to offer you a better browsing experience. By browsing this website, you agree to our use of cookies.