Vegan kokos peren taart

Kokos peren taart

Ik maakte al eens eerder een top taart met peer, die viel ontzettend goed in smaak en dus werd het tijd voor een upgrade. De peren/dadel combi vind ik zelf namelijk echt helemaal fantastisch, dus die houden we er in. Een ander ingrediënt dat ik deze keer heb gebruikt is kokos, het is zo veelzijdig en gewoon te lekker om niet in je taart te verwerken. Wil jij deze kokos peren taart proberen?

Benodigdheden voor een kokos peren taart (22 cm)

Voor de bodem
  • 100 gr kokosmelk
  • 40 gr kokosmeel
  • 80 gr amandelmeel
  • 25 gr kokosrasp
  • 4 medjouldadels
Voor de vulling
  • 8 medjoul dadels
  • 50 gr amandemeel
  • 1 peer
  • sap van 2 mandarijnen of 40 ml sinaasappelsap
Voor de topping
  • 4 peren

Bereidingswijze

  1. Verwarm eerst de oven voor op 175 graden en beleg een springvorm met bakpapier, vet de randen in met olie.
  2. Mix daarna de ingrediënten voor de bodem in een hakmolen of blender tot een geheel en duw dit goed aan op de bodem en de randen van de springvorm.
  3. Mix nu de ingrediënten voor de vulling in de blender/hakmolen tot een smeuïge massa.
  4. Verdeel de vulling evenwijdig over de bodem van de taart.
  5. Schil als laatste de peren en verwijder de pitten, snijd de peren in plakjes en verdeel deze over de vulling.
  6. Bak de taart in ongeveer 30 minuten af in de voorverwarmde oven.

Kokos peren taart Kokos peren taart

Wil jij meer van dit soort verrukkelijke taarten maken? Neem dan eens een kijkje op de speciale taarten pagina van healthyfoodlove.nl. Je vindt hier de lekkerste recepten, veelal zonder gluten en suikers.

Enjoy!

Een reactie op “Vegan kokos peren taart

  1. Pingback: 8 x de lekkerste gezonde vegan taartrecepten - healthyfoodlove

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *