Citruskwarktaart met kokosbodem

citruskwarktaart

Omdat een dessert niet altijd zwaar en overzoet moet zijn, óf omdat een fris stukje kaastaart (citruskwarktaart) gewoonweg altijd smaakt!

Ik betrap me erop dat ik – door de gezonde levensstijl – niet meer goed kan tegen té zoete snacks of dessertjes. Ik heb het de laatste tijd liever fris & fruitig, een snack met een beetje pit. Liever prefereer ik iets te kunnen eten waar ik nadien een echte powerboost van krijgt, eerder dan een zwaar, overladen gevoel. Zijn jullie mee?

Een powerboost krijg je van deze citruskwarktaart zeker, door de heerlijke bittere & zure citrussmaken. Daarnaast krijg je ook een tropisch gevoel, want eerlijk, met kokos waan je jezelf meteen in warmere oorden. Perfect voor de aankomende zomer dus!

Wat heb je nodig voor een citruskwarktaart met kokosbodem?

  • Springvorm [diameter 12 cm]
  • Bakpapier
Voor de bodem
  • 50 gr kokosmeel
  • 50 gr kokosschilfers
  • 15 gr kokosbloesemsuiker
  • 30 gr kokosolie
Voor de vulling
  • 400 gr kwark [ik gebruikte alpro go-on]
  • Sap van één citroen
  • 2 el honing of andere natuurlijke zoetstof
  • 4 blaadjes gelatine
  • Vlees van 1 pompelmoes of pomelo

Zo maak je deze citruskwarktaart

De bodem
  1. Smelt eerst de kokosolie in een steelpannetje.
  2. Meng daarna de droge ingrediënten in een kom, en giet er de gesmolten kokosolie onderdoor tot je een kokoscrumble krijgt.
  3. Leg een bakpapier op de bodem van de springvorm, vul deze met de crumble en duw goed aan.
  4. Zet in de koelkast.
Voor de vulling
  1. Laat de gelatineblaadjes eerst een 10-tal minuten weken in een kom met koud water en knijp nadien goed uit.
  2. Warm daarna het citroensap op in een steelpannetje en los er de uitgeknepen gelatine in op. Zorg ervoor dat ze volledig zijn opgelost.
  3. Meng het citroensap samen met de honing onder de kwark. Blijf een aantal minuten goed roeren zodat de gelatine goed verdeeld is over de massa.
  4. Giet dan de vulling over de kokosbodem en laat minstens twee uur opstijven in de koelkast.

Werk als laatste de taart nonchalant af met de stukjes pompelmoes.

Smullen maar!

citruskwarktaart citruskwarktaart citruskwarktaart

Dit is een recept van Stephanie, meer lekkere recepten van haar maken? Neem dan snel een kijkje op de speciale Foodiemuch pagina.

Enjoy!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *