Healthyfoodlove
  • Home
  • Ontbijt
  • Lunch
  • Diner
  • Tussendoortjes
  • Taarten
  • Over Anne
  • Contact
  • NederlandsNederlands
  • EnglishEnglish
  • NederlandsNederlands
  • EnglishEnglish

Healthyfoodlove

  • Home
  • Ontbijt
  • Lunch
  • Diner
  • Tussendoortjes
  • Taarten
  • Over Anne
  • Contact
  • NederlandsNederlands
  • EnglishEnglish
FoodiemuchTaarten

Citruskwarktaart met kokosbodem

by Anne 3 maart 2018
3 maart 2018
citruskwarktaart

Omdat een dessert niet altijd zwaar en overzoet moet zijn, óf omdat een fris stukje kaastaart (citruskwarktaart) gewoonweg altijd smaakt!

Ik betrap me erop dat ik – door de gezonde levensstijl – niet meer goed kan tegen té zoete snacks of dessertjes. Ik heb het de laatste tijd liever fris & fruitig, een snack met een beetje pit. Liever prefereer ik iets te kunnen eten waar ik nadien een echte powerboost van krijgt, eerder dan een zwaar, overladen gevoel. Zijn jullie mee?

Een powerboost krijg je van deze citruskwarktaart zeker, door de heerlijke bittere & zure citrussmaken. Daarnaast krijg je ook een tropisch gevoel, want eerlijk, met kokos waan je jezelf meteen in warmere oorden. Perfect voor de aankomende zomer dus!

Wat heb je nodig voor een citruskwarktaart met kokosbodem?

  • Springvorm [diameter 12 cm]
  • Bakpapier
Voor de bodem
  • 50 gr kokosmeel
  • 50 gr kokosschilfers
  • 15 gr kokosbloesemsuiker
  • 30 gr kokosolie
Voor de vulling
  • 400 gr kwark [ik gebruikte alpro go-on]
  • Sap van één citroen
  • 2 el honing of andere natuurlijke zoetstof
  • 4 blaadjes gelatine
  • Vlees van 1 pompelmoes of pomelo

Zo maak je deze citruskwarktaart

De bodem
  1. Smelt eerst de kokosolie in een steelpannetje.
  2. Meng daarna de droge ingrediënten in een kom, en giet er de gesmolten kokosolie onderdoor tot je een kokoscrumble krijgt.
  3. Leg een bakpapier op de bodem van de springvorm, vul deze met de crumble en duw goed aan.
  4. Zet in de koelkast.
Voor de vulling
  1. Laat de gelatineblaadjes eerst een 10-tal minuten weken in een kom met koud water en knijp nadien goed uit.
  2. Warm daarna het citroensap op in een steelpannetje en los er de uitgeknepen gelatine in op. Zorg ervoor dat ze volledig zijn opgelost.
  3. Meng het citroensap samen met de honing onder de kwark. Blijf een aantal minuten goed roeren zodat de gelatine goed verdeeld is over de massa.
  4. Giet dan de vulling over de kokosbodem en laat minstens twee uur opstijven in de koelkast.

Werk als laatste de taart nonchalant af met de stukjes pompelmoes.

Smullen maar!

citruskwarktaart citruskwarktaart citruskwarktaart

Dit is een recept van Stephanie, meer lekkere recepten van haar maken? Neem dan snel een kijkje op de speciale Foodiemuch pagina.

Enjoy!

CitrusFoodiemuchGezonde taartKokosKwarktaartTaart
0 Reactie
FacebookTwitterGoogle +Pinterest
Vorige Post
Zachte – in chocolade gedompelde – kokoskoekjes
Volgende Post
Gezonde chocolate chip cookies

Misschien vind je dit ook leuk

Cheesecake brownie | Best of both worlds

7 februari 2019

Gezonde appeltaart uit de aerofryer (+ WIN)!

4 februari 2019

Banaan kwarktaart | gezond en lekker

22 januari 2019

10 x de lekkerste gezonde kwarktaart recepten

9 januari 2019

Chocolade fudgetaart met cranberry

5 januari 2019

5 x de best bekeken recepten van 2018

30 december 2018

Kwark roomtaart met granola bodem

24 december 2018

MonChou gebakjes in een glaasje

11 december 2018

Carrotcake met roomkaastopping

21 november 2018

Makkelijke speculaas cheesecake

16 november 2018

Laat een berichtje achter Verwijder Reactie

Save my name, email, and website in this browser for the next time I comment.

Tags

Aardbei Amandelmeel Appel Appeltaart Avocado Banaan Bananenbrood Blauwe bessen Bliss balls Brownie Cake Cheesecake Chocolade Dadels Feest Foodblog Gezond Gezonde snack Gezonde taart Gezond eten Glutenvrij Granola Havermout Healthyfoodlove IJs Koek Kokos Kwark Kwarktaart Makkelijke recepten Muffins Ontbijt Pindakaas Pompoen Populaire recepten Recepten Snack Soep Suikervrij Taart Tussendoortje Tussendoortjes Vegan Wortel Zonder suiker



Categorieën

  • Bijgerechten
  • Diner
  • Foodiemuch
  • Healthyfoodlove
  • Lunch
  • Ontbijt
  • Taarten
  • Tussendoortjes
  • Vegan

Instagram

  • Zowel warm als koud zijn deze appeltaart mugcakes link in
  • Wie zegt dat je sneeuw nodig hebt voor het bouwen
  • Oh deze heb ik al veel te lang niet gemaakt
  • Appeltaart heb ik inmiddels al in alle vormen en maten
  • Het kan mij niet gek genoeg! Daarom deze keer een
  • Wie wil dat nou niet gezond taart eten Ik ben

Blijf up-to-date


  • Facebook
  • Twitter
  • Instagram
  • Pinterest
  • Email
  • Bloglovin

©2018 - Alle rechten voorbehouden. Bedankt voor je bezoek. Fotos uitsluitend gebruiken op aanvraag.


Terug naar Boven