Zachte – in chocolade gedompelde – kokoskoekjes

kokoskoekjes

Kokosnoot en chocolade. Een perfecte match als je het mij vraagt. Zeker als je er ontzettend gemakkelijke [nop, je hoeft echt geen keukenprinses te zijn], gezonde én bovendien lekkere koekjes mee kan maken.

Dit heb je nodig voor 10 kleine kokoskoekjes

  • 1 ei
  • 1 rijpe banaan
  • 50 gr kokosmeel
  • 5 gr kokosbloesemsuiker
  • 50 gr pure chocolade

Zo maak je ze

  1. Verwarm de oven voor op 180 graden celcius.
  2. Prak eerst de banaan tot pap en roer er het ei onder tot een egale massa.
  3. Voeg geleidelijk het kokosmeel en de kokosbloesemsuiker toe en meng alles goed tot je een semi hard deeg krijgt.
  4. Rol daarna een 10-tal kleine bolletjes en verspreid ze over een met bakpapier bedekte bakplaat.
  5. Druk ze met een vork halfplat.
  6. Bak 20 minuten en laat even afkoelen.
  7. Smelt tijdens het afkoelen de chocolade au bain-marie.
  8. Dip de koekjes half in de chocolade en leg ze verspreid op een plaat of bord.
  9. Werk af door wat kokosschilfers over de met de chocolade bedekte helft te strooien.
  10. Zet de plaat nog even in de koelkast en laat de chocolade weer opstijven.

kokoskoekjes kokoskoekjes

Dit heerlijke recept heeft Foodiemuch (of te wel Stephanie) voor ons gemaakt. Vanaf nu kun je altijd zien of een recept van Stephanie is door de tag boven de titel van het recept. Wil je meer recepten van Stephanie proberen? Klik dan op de tag, zo vind je alle lekkere recepten die Stephanie gemaakt heeft.

Mijn persoonlijke favo recept van Stephanie is de frangipane cake, deze is ook groot favoriet bij jullie als healthyfoodlove-fans!

Enjoy!

Een reactie op “Zachte – in chocolade gedompelde – kokoskoekjes

  1. Pingback: Gezonde chocolate chip cookies - healthyfoodlove

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *