Ik loop de laatste tijd over van inspiratie, via ontmoetingen met andere foodies of foto’s die ik overal op het web voorbij zie komen, kom ik op allemaal mooie ideeën. Zo kwam ook dit recept tot stand, deze taart is gluten- en (geraffineerde) suikervrij en ik heb er ook nog eens een vegan taart gemaakt, voor ieder wat wils dus..
Dit heb je nodig voor een coco-choco taart met mango topping
bodem
- 6 el kokosmeel
- 2 el kokosrasp
- 100 ml plantaardige melk
- 4 medjouldadels (of 2 el dadelpasta)
- scheutje sinaasappelsap (vers)
Tussenlaag
- 1 blikje kokosmelk
- 2 el ahornsiroop
- 2 el raw cacao
- 1 (kleine) tl agar agar
- Optioneel: kokospasta
Toplaag
- 150 gr mango (diepvries)
- 2 el ahornsiroop
- 1 (kleine) tl agar agar
Topping
- 1 el kokosrasp
Zo maak je deze vegan taart
- Mix alle ingrediënten voor de bodem in de blender tot een stevige massa, duw dit goed aan op de bodem van een springvorm (doorsnede van 18-22 cm)
- Verwarm de kokosmelk en de agar agar poeder in een pannetje (blijf goed roeren)
- Voeg de cacao en ahornsiroop toe en laat het geheel even afkoelen, let op dat je niet te lang wacht want dan wordt de chocomengsel te stevig
- Giet het chocomengsel in de springvorm (eventueel kan je nu de kokospasta toevoegen en hier met een satéprikker een marmereffect mee maken) en zet dit even in de koelkast
- Mix de mangostukjes in de blender tot een gladde puree, verwarm de mangopuree in een pannetje en voeg de agar agar poeder en ahornsiroop toe (goed blijven roeren)
- Neem de pan van het vuur en laat het mangomengsel een beetje afkoelen
- Giet het mango mengsel over de choco laag en laat dit opstijven in de koelkast
- Strooi voordat je de taart serveert wat kokosrasp over de taart
Enjoy!
Ohhh waauuw, looking good! Helaas zitten er dingen in die ik niet mag. Sla hem wel op in ieder geval, want dit is écht leuk om een keer te maken voor anderen. Volgens mij is het ook best simpel om te maken als ik je recept zo lees. 🙂
Dankjewel lieve Sandra! Aah jammer dat je deze zelf niet kan eten, het is inderdaad niet moeilijk om te maken en wel echt heel erg lekker.
Ik krijg het choco mengsel niet stijf. Wat nu?
Ik heb net het zelfde probleem. Het mango mengsel lukt, maar niet het chocomengsel. Heb het dan maar er tussenuit gelaten.
Oh dit lijkt me heerlijk! Ik ben gek op mango 🙂
Ik ben gek op mango! Wat een plaatje is deze taart weer, erg mooi!
Dankjewel Marijke..
Het ziet er heerlijk uit! Ik hou van mango, dus dit ga ik vast heerlijk vinden 🙂
Ohh wat een mooie en lekkere taart! Deze ga ik zeker even opslaan!
Superleuk, laat je ‘m even zien als je ‘m gemaakt hebt?
It looks so good! Weer een topper hoor Anne. Ik houd van mango.
Dankjewel lieverd!
Wat een heerlijke combinatie: kokos, mango en chocolade!
Oh hij ziet er niet alleen geweldig uit maar hij smaakt denk ik ook echt heerlijk!
Zeker weten Rachel!
Hoeveel ml kokosmelk gebruik je?
Pingback: Vegan chocoladetaart - healthyfoodlove
Heerlijk! Deze ga ik maken voor de verjaardag voor m’n zoontje. Hoe ver van te voren kan ik het maken? En hij is dus een RAW taart? Hij hoeft niet afgebakken te worden?
We zijn hier het avontuur aangegaan! We vroegen ons af of de verwarmde mengsels eerst moeten koken voor je het weer af laat koelen en hoe lang de taart in de koelkast met alleen de chocolade er op (moet het laagje hard zijn voor de mango er over gaat?) en hoe lang moet de totale taart opstijven in de koelkast?
Super leuk! Het hoeft niet echt eerst te koken, mag wel. Minimaal 3 uur opstijven in de koelkast. Excuses voor mijn late reactie, ik had je reactie even gemist.
In aanvulling op marthe? Hoe lang en op hoeveel graden bak je de bodem in de oven?
Ik heb de bodem niet gebakken, als je dat wel wilt, dan zou ik voor 15 minuten op 180 graden gaan.
Pingback: 10 x de lekkerste gezonde taart recepten - healthyfoodlove
Lijkt me lekker. Wil deze graag maken, maar: Blikje kokosmelk? Hoeveel is dat dan? Ik sta in de winkel en zie allemaal verschillende maten
Ik heb de taart al 2 keer gemaakt. Heerlijk recept maak het voor mijn zoon die een ei allergie heeft en ook voor mijn schoondochter met een glutenallergie. Ze hebben ook een lactose allergie. Maar ook een succes bij mijn vrienden die vegan eten. Top
Hoeveel ml kokosmelk heb je gebruikt?
Heb je een goede vervanger voor de sinaasappel sap?
Ik vind het een heel leuk en goed recept maar kan er ook iets duidelijker worden gezegt hoe veel of wat soort blikje kokosmelk moet
Sorry maar het is echt NIET lekker echt ik heb het geprobeerd
Fet waar
Echt een heerlijke taart! Prima gelukt. Ook als je niet altijd (geraffineerd) suiker vrij eet. Je moet wel een beetje van de smaak van kokos houden. Ik had een taartvorm van 25 cm, dus had wel iets meer mango gepakt maar de topping was nog iets aan de dunne kant. Ga ‘m zeker nog eens maken.