Coco-choco taart met mango topping (vegan)

vegan taart

Ik loop de laatste tijd over van inspiratie, via ontmoetingen met andere foodies of foto’s die ik overal op het web voorbij zie komen, kom ik op allemaal mooie ideeën. Zo kwam ook dit recept tot stand, deze taart is gluten- en (geraffineerde) suikervrij en ik heb er ook nog eens een vegan taart gemaakt, voor ieder wat wils dus..

Dit heb je nodig voor een coco-choco taart met mango topping

bodem
  • 6 el kokosmeel
  • 2 el kokosrasp
  • 100 ml plantaardige melk
  • 4 medjouldadels (of 2 el dadelpasta)
  • scheutje sinaasappelsap (vers)
Tussenlaag
  • 1 blikje kokosmelk
  • 2 el ahornsiroop
  • 2 el raw cacao
  • 1 (kleine) tl agar agar
  • Optioneel: kokospasta
Toplaag
  • 150 gr mango (diepvries)
  • 2 el ahornsiroop
  • 1 (kleine) tl agar agar
Topping
  • 1 el kokosrasp

Zo maak je deze vegan taart

  1. Mix alle ingrediënten voor de bodem in de blender tot een stevige massa, duw dit goed aan op de bodem van een springvorm (doorsnede van 18-22 cm)
  2. Verwarm de kokosmelk en de agar agar poeder in een pannetje (blijf goed roeren)
  3. Voeg de cacao en ahornsiroop toe en laat het geheel even afkoelen, let op dat je niet te lang wacht want dan wordt de chocomengsel te stevig
  4. Giet het chocomengsel in de springvorm (eventueel kan je nu de kokospasta toevoegen en hier met een satéprikker een marmereffect mee maken) en zet dit even in de koelkast
  5. Mix de mangostukjes in de blender tot een gladde puree, verwarm de mangopuree in een pannetje en voeg de agar agar poeder en ahornsiroop toe (goed blijven roeren)
  6. Neem de pan van het vuur en laat het mangomengsel een beetje afkoelen
  7. Giet het mango mengsel over de choco laag en laat dit opstijven in de koelkast
  8. Strooi voordat je de taart serveert wat kokosrasp over de taart

vegan taart vegan taart vegan taart vegan taart vegan taart

Enjoy!

24 reacties op “Coco-choco taart met mango topping (vegan)

  1. Sandra zegt:

    Ohhh waauuw, looking good! Helaas zitten er dingen in die ik niet mag. Sla hem wel op in ieder geval, want dit is écht leuk om een keer te maken voor anderen. Volgens mij is het ook best simpel om te maken als ik je recept zo lees. 🙂

  2. Pingback: Vegan chocoladetaart - healthyfoodlove

  3. Johanneke zegt:

    Heerlijk! Deze ga ik maken voor de verjaardag voor m’n zoontje. Hoe ver van te voren kan ik het maken? En hij is dus een RAW taart? Hij hoeft niet afgebakken te worden?

  4. Marthe zegt:

    We zijn hier het avontuur aangegaan! We vroegen ons af of de verwarmde mengsels eerst moeten koken voor je het weer af laat koelen en hoe lang de taart in de koelkast met alleen de chocolade er op (moet het laagje hard zijn voor de mango er over gaat?) en hoe lang moet de totale taart opstijven in de koelkast?

    • Anne zegt:

      Super leuk! Het hoeft niet echt eerst te koken, mag wel. Minimaal 3 uur opstijven in de koelkast. Excuses voor mijn late reactie, ik had je reactie even gemist.

  5. Pingback: 10 x de lekkerste gezonde taart recepten - healthyfoodlove

  6. Marielle zegt:

    Lijkt me lekker. Wil deze graag maken, maar: Blikje kokosmelk? Hoeveel is dat dan? Ik sta in de winkel en zie allemaal verschillende maten

  7. cissy zegt:

    Ik heb de taart al 2 keer gemaakt. Heerlijk recept maak het voor mijn zoon die een ei allergie heeft en ook voor mijn schoondochter met een glutenallergie. Ze hebben ook een lactose allergie. Maar ook een succes bij mijn vrienden die vegan eten. Top

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *