Search
Vegan chocoladetaart

Vegan chocoladetaart

Alles in het leven moet gevierd worden, ja toch? Daar had ik afgelopen week weer een goede reden voor en daarom maakte ik een heerlijke vegan chocoladetaart, die ook nog eens helemaal zonder gluten en suikers gemaakt is!

Dit heb je nodig voor een vegan chocoladetaart (doornsede 11 cm)

  • 100 gr gemengde noten (nutsaboutnature mix)
  • 100 gr medjouldadels
  • 1 blik kokosmelk
  • 2 el raw cacao
  • 1 el kokospasta (biotoday)
  • 1 tl agar agar
  • Eventueel kan de zoetekauw nog wat ahornsiroop toevoegen (ong. 2 el)
  • Eventueel 1 el kokosrasp ter garnering

Zo maak je dit lekkere taartje

  • Mix in de blender de noten en (geweekte)dadels tot een stevige massa, als het niet een stevig geheel wordt kan je eventueel wat water toevoegen
  • Duw het notenmengsel goed aan op de bodem van de springvorm
  • Verwarm de kokosmelk en voeg hier de agar agar aan toe, blijf goed roeren tot het licht kookt
  • Giet de kokosmelk over in een andere bak voeg de kokospasta en cacao toe en zet de bak in koud water of heel even in de koelkast tot het goed afgekoeld is (af en toe roeren)
  • Giet het chocomengsel op de notenbodem en laat het taartje minstens 2 uur opstijven in de koelkast
  • Sprenkel ter garnering nog wat kokos over de taart en geniet!

Vegan chocoladetaart Vegan chocoladetaart

Zou je liever de grote broer van dit chocotaartje maken? Het recept voor de grote variant met mango topping vind je hier.

Enjoy!

7 comments

Hi, Leuk dat je wilt reageren. Laat hier je reactie achter.