Alles in het leven moet gevierd worden, ja toch? Daar had ik afgelopen week weer een goede reden voor en daarom maakte ik een heerlijke vegan chocoladetaart, die ook nog eens helemaal zonder gluten en suikers gemaakt is!
Dit heb je nodig voor een vegan chocoladetaart (doornsede 11 cm)
- 100 gr gemengde noten (nutsaboutnature mix)
- 100 gr medjouldadels
- 1 blik kokosmelk
- 2 el raw cacao
- 1 el kokospasta (biotoday)
- 1 tl agar agar
- Eventueel kan de zoetekauw nog wat ahornsiroop toevoegen (ong. 2 el)
- Eventueel 1 el kokosrasp ter garnering
Zo maak je dit lekkere taartje
- Mix in de blender de noten en (geweekte)dadels tot een stevige massa, als het niet een stevig geheel wordt kan je eventueel wat water toevoegen
- Duw het notenmengsel goed aan op de bodem van de springvorm
- Verwarm de kokosmelk en voeg hier de agar agar aan toe, blijf goed roeren tot het licht kookt
- Giet de kokosmelk over in een andere bak voeg de kokospasta en cacao toe en zet de bak in koud water of heel even in de koelkast tot het goed afgekoeld is (af en toe roeren)
- Giet het chocomengsel op de notenbodem en laat het taartje minstens 2 uur opstijven in de koelkast
- Sprenkel ter garnering nog wat kokos over de taart en geniet!
Zou je liever de grote broer van dit chocotaartje maken? Het recept voor de grote variant met mango topping vind je hier.
Enjoy!
Wat heerlijk Anne! Kokospasta had ik nog niet eerder van gehoord… is dat net zoiets als santen? Liefs Bonsje
Dankjewel Bonsje, nee het is niet het zelfde als santen. Kokospasta is gewoon echt een soort chocopasta maar dan van kokos (haha, snap je het nog), ook gewoon heel lekker op een broodje.
Hm, heerlijk weer! Ik moet er inmiddels wel een paar dagen voor uit gaan trekken om al die heerlijke receptjes van jou te proberen.
Jeeez! Dit is echt geweldig <3
Ik ga deze zeker eens maken, het lijkt me heerlijk:-)
Wat heb je een onwijs leuke blog! Liefs, Florentine
Thnx Florentine, ik ben heel benieuwd wat je er van vindt..
Pingback: Drie favoriete maart-recepten - healthyfoodlove
Pingback: Drie gezonde (vegan) glutenvrije taarten - healthyfoodlove
Pingback: 8 x de lekkerste gezonde vegan taartrecepten - healthyfoodlove
Hallo, lijkt mij heerlijk deze taart . Hoeveel ml kokosmelk moet er in of zijn alle blikken cocosmelk sowieso even groot?
Goeie vraag! Ik gebruikte een standaard blik van 400 ml 😉
Kun je de kokospasta ook met iets anders vervangen? De taart ziet er heerlijk uit !
Ik denk dat je het ook wel weg kan laten, je zou daarvoor in de plaats ook wat zoetmiddel toe kunnen voegen.