10 x de lekkerste gezonde taart recepten

gezonde taart recepten

Wie wil dat nou niet, gezond taart eten. Ik ben er fan van en probeer elke week wel een parel op tafel te toveren. Benieuwd naar mijn 10 favoriete (gezonde) taart recepten? Kijk dan snel even verder.

De 10 lekkerste gezonde taart recepten

Recept 1: Red velvet brownie taart

gezonde taart recepten

Bij Marike van Ohmypie.nl zag ik een ontzettend lekkere taart voorbij komen, de Brownie & Berry pie. De bodem van deze fantastische taart was precies waar ik naar op zoek was, als hoofdingrediënt een zoete aardappel, echt onwijs lekker.

Recept 2: Vijgentaart recept

gezonde taart recepten

Even over dit recept. Ik ben echt blij dat ik de verse vijgen weer uitgevonden heb, wat een heerlijke fotogenieke vruchten zijn dit zeg. Ik ging aan de slag met een heerlijk glutenvrije taartje, hiervoor gebruikte ik rechthoekige taartvorm.

Recept 3: Gezonde aardbei vanille kwarktaart

gezonde taart recepten

Eerder maakte ik al een banoffee taart en die viel echt super goed in smaak, deze keer is het een gezonde aardbei vanille kwarktaart geworden. Lekker voor tussendoor maar ook verrukkelijk als ontbijt.

Recept 4: Raw cheesecake

gezonde taart recepten

Deze taart bestaat voor een groot deel uit cashewnoten, niet heel goedkoop maar wel supergoed voor de gezondheid. Denk bijvoorbeeld aan de gezonde onverzadigde vetzuren die supergoed zijn voor je hart of magnesium voor sterke spieren en zenuwen, dit zijn nog maar een paar van de vele voordelen die het eten van (rauwe) cashewnoten met zich mee brengen. Doordat ik de vulling van cashewnoten gemaakt heb is deze taart dus zuivelvrij.

Recept 5: Appeltaart met mascarpone vulling

gezonde taart recepten

Deze appeltaart is natuurlijk niet de standaard appeltaart die we allemaal wel kennen, deze keer heb ik een versie met mascarpone vulling gemaakt. En dat is echt lekker, geloof mij!

Recept 6: Coco Choco taart met mango topping

gezonde taart recepten

Via ontmoetingen met andere foodies of foto’s die ik overal op het web voorbij zie komen, kom ik op allemaal mooie ideeën. Zo kwam ook dit recept tot stand, deze taart is gluten- en (geraffineerde) suikervrij en ik heb er ook nog eens een vegan taart gemaakt, voor ieder wat wils dus..

Recept 7: Vegan chocoladetaart

gezonde taart recepten

Dit is een heerlijke vegan chocoladetaart, super lekker en ook nog eens helemaal zonder gluten en suikers gemaakt! Proberen?

Recept 8: Amandeltaart met blauwe bessen

gezonde taart recepten

Een lekkere cake als basis van een gezond taartje is nooit mis toch. Ik bakte deze cake op basis van amandelmeel en speltmeel, twee soorten met elk veel goede eigenschappen. Zo is amandelmeel bijvoorbeeld rijk aan verschillende mineralen en vitaminen. Door een kleine cheesecake laag en wat losse blauwe bessen toevoegen is het feestje helemaal compleet met deze gezonde taart.

Recept 9: Dadel yoghurt kiwi taart

gezonde taart recepten

Hoe leuk is het om super mooie taartjes te maken die ook nog eens waanzinnig smaken? Eigenlijk probeer ik er altijd voor te zorgen dat mijn taarten er zo mooi mogelijk uit zien en dat is niet altijd makkelijk maar met de vrolijke sungold kiwi’s als topping is het me toch weer gelukt.

Recept 10: Yoghurt taart met een bodem van amandelen en rozijnen

gezonde taart recepten

Elke verjaardag of evenement probeer ik weer iets nieuws te maken, een lekkere taart, soezen of snackballetjes doen het altijd goed. De yoghurt taart die ik deze keer maakte was bedoeld om in kleine stukjes te serveren. Een beetje machtig mag het dan wel zijn en dus ging ik aan de slag met amandelmeel als basis.

Ik hoop dat ik je weer heb kunnen inspireren. Ga je één van deze lekkere taarten maken? Laat het me dan weten.

Enjoy!

 

5 reacties op “10 x de lekkerste gezonde taart recepten

  1. Pingback: 10 x de lekkerste gezonde recepten met appel - healthyfoodlove

  2. Pingback: 10 x de lekkerste gezonde cake recepten - healthyfoodlove

  3. Pingback: Makkelijke kwarktaart, vanille en noten - healthyfoodlove

  4. Pingback: 10x de lekkerste gezonde muffin recepten - Healthyfoodlove

  5. Pingback: Gezonde taarten bakken - Opjegezondheid.nl

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

This site uses cookies to offer you a better browsing experience. By browsing this website, you agree to our use of cookies.