Easy peasy havermoutrepen

Easy peasy havermoutrepen

Ik ben altijd op zoek naar tussendoortjes die niet te moeilijk zijn, die ik als ontbijt kan eten en die ik gewoon makkelijk de binnen 20 minuutjes kan maken. Het recept dat ik vandaag met jullie deel past helemaal in deze omschrijving en het lijkt me dan ook handig om jullie hier op te attenderen. Ik moet eerlijk bekennen dat ik dit recept niet helemaal zelf bedacht heb, ik doe mee aan de Jumbo pluk-het-najaar challenge op instagram en probeer allemaal lekkere baksels uit (en zo maak ik dan weer kans op de kenwoord k-mix). Toen ik deze makkelijke en lekkere repen voorbij zag komen moest ik die natuurlijk even uit proberen.

Benodigdheden voor de havermoutrepen

 • 75 gram havermout
 • 1 rijpe banaan
 • 1 el agavesiroop
 • 2 tl kaneel
 • 50 gram hazelnoten
 • 30 gram sesamzaad (maakt niet uit wat voor zaadjes)
 • 30 gram walnoten (maakt eigenlijk ook niet uit wat voor noten)

Easy peasy havermoutrepen

Zo maak je deze makkelijke tussendoortjes

 1. Verwarm de oven voor op 180 graden en beleg een brood/cakeblik met bakpapier
 2. Meng alle ingrediënten behalve de noten in de keukenmachine of blender door elkaar
 3. Voeg de noten in stukjes toe en verdeel het mengsel over de cakeblik
 4. Bak de repen in 25 minuten goudbruin en laat ze daarna nog 5 minuutjes (met bakpapier en al) op een rooster in de oven staan
 5. Laat volledig afkoelen en snijd de koek dan in reepjes

En zo makkelijk is het..

Easy peasy havermoutrepenEasy peasy havermoutrepen Easy peasy havermoutrepen Easy peasy havermoutrepen

* Dit bovenstaande klinkt misschien gesponsord maar dat is het natuurlijk niet, anders had ik dit er uiteraard bij vermeld. 

Enjoy!

14 reacties op “Easy peasy havermoutrepen

  • Anne zegt:

   Natuurlijk kunnen die vervangen worden, gewoon noten er door gooien die jij lekker vindt Roos. Zo’n beetje alle soorten noten zijn te gebruiken in de repen..

  • Anne zegt:

   Oh dat herken ik wel, de banaan kan nog wel eens een soort chemische smaak krijgen als je deze samen met havermout in de oven doet. Je zou ook kunnen kiezen om kwark (of ei) toe te voegen. Ik ga dit even een keer uit proberen om tot de juiste verhoudingen te komen.

 1. Pingback: 3 x Gezonde snackrepen - healthyfoodlove

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

This site uses cookies to offer you a better browsing experience. By browsing this website, you agree to our use of cookies.