Search
Espresso taartje

Espresso taartje met notenbodem

Bij de start van een nieuw seizoen van ”Heel Holland Bakt” hoort natuurlijk een heerlijk vernieuwend taartje. Ik ging aan de slag met de ingrediënten die ik thuis had en zo zat ik afgelopen weekend klaar voor de eerste aflevering met een stuk zelf gemaakte espresso taartje op schoot.

Dit heb je nodig voor jouw eigen espresso taartje met notenbodem

 • 75 gr noten (gemengd, ongezouten)
 • 75 gr medjoul dadels
 • 75 gr rozijnen
 • 250 gr mascarpone
 • 5 el kwark (volle)
 • 40 ml ahornsiroop
 • 1 espresso
 • handje noten (gemengd, ongezouten)

Bereidingswijze

 1. Mix de noten, dadels en rozijnen in de keukenmachine of blender door elkaar tot een plakkerige massa.
 2. Beleg een cakevorm met bakpapier en verdeel het dadelmengsel over de bodem en duw het geheel stevig aan.
 3. Mix de mascarpone, kwark, ahornsiroop en de espresso door elkaar en verdeel deze laag over de bodem.
 4. Sprenkel als laatste de noten over het taartje en laat deze dan voor minimaal twee uur opstijven in de koelkast.

Op healthyfoodlove.nl zijn nog veel meer taartrecepten te vinden, dus sta jij net als de bakkers van Heel Holland Bakt ook graag in de keuken. Dan zijn hier genoeg recepten te vinden die jij nog kan proberen.

Als je het mij vraagt dan blijven taarten toch wel mijn favoriete baksels, het feestelijke en gezellige van taarten blijft gewoon aan mij trekken. Een heerlijke kop koffie of espresso erbij en het is genieten met een hoofdletter G. Daarom ben ik dus ook groot fan van het ”Heel Holland Bakt” programma (dat mogen ze van mij het hele jaar wel uitzenden)!

Kijk jij ook ”Heel Holland Bakt” en heb je al een favoriet? Ik ben heel benieuwd..

Vanessa is mijn persoonlijke favoriet maar dat kan natuurlijk per aflevering veranderen. Ik kan niet wachten tot de volgende aflevering met mooi baksels en gave bakblunders.

Enjoy!

 

4 comments

 • Janna

  Hmmm, dit lijkt me heerlijk! Vooral die notenbodem lijkt me zo’n fijn contrast met het zachtje taartje.

  8 september 2017 at 15:37
 • Laura | liefdevoorbakken

  Die notenbodem klinkt fantastisch!

  14 september 2017 at 17:05

Hi, Leuk dat je wilt reageren. Laat hier je reactie achter.