Gab’s karamel-zeezout granola

Granola

Een bakje kwark is een bakje kwark en alleen maar magere yoghurt in een schaaltje is ook zo saai. Nee, de slingers moet je toch echt zelf ophangen. Deze karamel-zeezout granola zorgt ervoor dat ieder ontbijtje een waar feestje wordt.

Ingrediënten

 • 200 gram havermout
 • 150 gram gemengde noten (ik gebruikte een mix van walnoot, cashewnoten en paranoten)
 • 50 gram cranberry’s
 • 1 eetlepel olijfolie
 • 3 eetlepels Misters Kitchen karamel-zeezout pindakaas

Iedereen klaar? Bakken maar!

 1. Verwarm de oven voor op 200 graden (hetelucht).
 2. Weeg alle ingrediënten af. Doe de havermout, de gemengde noten en de olijfolie in een kom en mix dit met de hand goed door elkaar.
 3. Doe de pindakaas erbij. Alle ingrediënten moeten ‘nat’ zijn van de vloeibare ingrediënten dus je moet even goed roeren.
 4. Beleg een bakvorm (ik gebruikte een brownievorm) met bakpapier, strooi het mengsel erover uit en schuif het voor 10 minuten in de oven.
 5. Haal de granola-to-be eruit, hussel het even goed door elkaar en doe de cranberry’s erbij. Zet de bakvorm daarna weer voor 10 minuten terug en zet de oven weer op 200 graden.
 6. Even laten afkoelen en bewaren in een afsluitbare pot. Zo kan je er tot 5 dagen van genieten!

Wat heeft Gabriëlla dit weer goed bedacht hé, ik kan me voorstellen dat het vooruitzicht op deze karamel-zeezout granola, jou wel uit je bed gaat krijgen.

Ben je zelf niet helemaal fan van de karamel-zeezout variant, dan zou je ook nog deze kunnen proberen, zeker weten een aanrader.

Enjoy! 

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

This site uses cookies to offer you a better browsing experience. By browsing this website, you agree to our use of cookies.