Kleine frambozen cheesecake met cacaobodem

frambozen cheesecake

Het is weer zover. De zonnige dagen, buiten ontbijten, heerlijk samenzijn met vrienden, maar vooral de tijd van de exotische, zomerse fruitsoorten breekt aan! Frambozen, hooguit mijn absolute favoriet!

Tijd dus voor weer eens een leuk ideetje voor een gezond dessert. Of als finishing touch op de brunch. Of voor jezelf, zomaar, tussendoor. Elke reden is goed om aan de slag te gaan voor deze frisse laagjestaart!

Wat heb je nodig voor een kleine frambozen cheesecake met cacaobodem

Voor de bodem
  • Springvorm met diameter 12cm
  • 50 gr havermout
  • 50 gr amandelmeel
  • 1 el cacaopoeder
  • 2 el kokosolie
Voor de vulling
  • 250 gr bevroren frambozen
  • 110 gr amandelyoghurt
  • 4 el honing/ahornsiroop
  • 4 gelatineblaadjes of 4 gr agar agar

Zo maak je de frambozen cheesecake

De bodem
  1. Bedek de springvorm met een vel bakpapier.
  2. Smelt de kokosolie op een laag vuur.
  3. Meng de droge ingrediënten en voeg ten slotte de kokosolie toe?
  4. Breng de “crumble” in de springvorm en druk goed aan.
  5. Zet in de koelkast.
De vulling
  1. Neem een steelpannetje met een scheutje water en laat de frambozen op een laat vuur pruttelen tot het een platte brei wordt. Laat ondertussen de gelatine weken in koud water.
  2. Mix tot een coulis en voeg de honing/ahornsiroop toe.
  3. Voeg 50 gr coulis toe aan de amandelyoghurt, en los er 2 gelatineblaadjes of 2 gr agar agar in op. Roer goed door elkaar zodat alle gelatine/ agar agar opgelost is, en giet voorzichtig in de springvorm. Zet hem terug in de koelkast.
  4. Los de overgebleven gelatineblaadjes/agar agar op in de coulis, roer goed door elkaar en laat afkoelen.
  5. Giet – wanneer de eerste laag opgestijfd is – de coulis voorzichtig op de yoghurtlaag en zet opnieuw in de koelkast. Laat minstens 2 uur opstijven.

Smullen maar!

frambozen cheesecake frambozen cheesecake

Dankjewel Stephanie voor je verrukkelijke frambozen cheesecake recept, ik (Anne) ben echt fan van al jouw lekkers.

Meer lekkere recepten van Stephanie proberen? Je vindt ze op haar eigen pagina!

Enjoy!

3 reacties op “Kleine frambozen cheesecake met cacaobodem

  1. Pingback: 3 lekkerste gezonde recepten van Foodiemuch - healthyfoodlove

    • Anne zegt:

      Je kan alle soorten yoghurt en kwark gebruiken die je lekker vindt in dit recept. Als je alle ingredienten x4 doet dan kan je een gewone springvorm gebruiken, anders kan je er ook nog voor kiezen om dit recept te verdelen over 2 tot 4 glazen (taart in een glas geeft ook een leuk effect). Ik hoop je hiermee verder geholpen te hebben, succes!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *