Gezonde Eton Mess

Gezonde Eton Mess

Ik hou van simpele desserts. Eton Mess, gemaakt van slagroom, suiker en lemoncurd, is daarom ook 1 van mijn favorieten. Er is echter 1 klein dingetje dat me tegenhoudt: het is zo gezond als een bak shoarma. Daarom maakte ik er een healthy versie van. Deze gezonde Eton Mess is net zo lekker als het origineel, maar dan zonder fabriekssuiker!

Ingrediënten (voor 4 personen)

  • 100 gram ontpitte dadels
  • 100 gram amandelmeel
  • Warm water
  • 150 gram mascarpone
  • 250 gram citroenkwark 0% vet
  • 2 theelepels zoetstof
  • 1 citroen

Zo maak je jouw eigen gezonde Eton Mess dessert

  1. Week de dadels een paar minuutjes in een kommetje warm water zodat ze wat zachter worden. Ik heb gekozen voor ontpitte dadels. Mochten jouw dadels nog wel van een pit zijn voorzien, dan moet je deze er eerst uithalen.
  2. Zijn je dadels lekker zacht? Pureer ze dan grof in een blender. Vervolgens mag je het amandelmeel erbij doen en alles nog even flink door elkaar mengen. Hierdoor ontstaat er een plakkerig ‘deeg’. Dit doe je onderin je dessertglaasjes. Dek ze vervolgens af en zet ze in de koelkast terwijl je verder gaat.
  3. Doe de mascarpone en zoetstof in een beslagkom en klop het goed los. Het moet een smeuïg geheel worden. Meng daarna met de hand de kwark erdoorheen. Hierdoor krijg je een lobbig geheel, wat een beetje op flink geklopte slagroom lijkt.
  4. Is je bodem afgekoeld? Schep dan het citroen-mascarponemengsel er bovenop. Rasp 1 citroen en strooi dit over je gezonde Eton Mess.

Gezonde Eton Mess

Tada, een heerlijk dessert zonder gekke suikers! Door de frisse smaken is dit het perfecte toetje voor een gezellige zomeravond. Geniet ervan!

Dit recept staat weer met dank aan onze lieve Gabriëlla hier op healthyfoodlove.nl. Meer van haar heerlijke recepten proberen, ik heb ze voor je op een rij gezet.

Enjoy!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *