Zoals Stephanie al zei, we moeten ook eens iets maken zonder banaan. Vandaag dus een verrukkelijke gezonde appelcake, verantwoord en onwijs makkelijk om te maken. Het is eigenlijk een kwestie van alles bij elkaar gooien en even bakken. Easy as that!
Benodigdheden voor gezonde appelcake
- 150 gr amandelen
- 50 gr speltmeel
- 1 tl bakpoeder
- 50 ml (avocado) olie
- 2 eieren
- 50 ml ahornsiroop
- 2 appels
Bereiding
- Verwarm de oven voor op 160 graden en beleg een cakevorm met bakpapier.
- Mix in de blender de amandelen tot meel en voeg hier het speltmeel en bakpoeder aan toe, roer dit goed door elkaar.
- Voeg de eieren, olie en ahornsiroop toe en mix dit goed door het meelmengsel heen.
- Snijd de appels aan kleine blokjes en meng deze door het beslag.
- Giet het beslag in de vorm en verdeel hierover wat pecannoten.
- Zet de cake voor ongeveer 45 minuten in de oven en check dan even met een saté prikker of deze gaar is.
Heb je deze gezonde appelcake gemaakt en was het helemaal je smaak? Dan raad ik je aan om ook eens deze frangipanecake van Stephanie te proberen, die is gewoon geweldig!
Enjoy!
Wat een heerlijk ideetje! En met dat kopje koffie erbij ook, love it! Super leuk artikeltje <3
Klinkt als een heerlijk najaarsbaksel!
Zou je in plaats van amandelen ook meteen 150 gram amandelmeel kunnen gebruiken?
Ja, dat kan zeker.
Welke olie zou je nog kunnen gebruiken in plaats van avocado olie?
Gewone plantaardige olie of bijvoorbeeld kokosolie.
Ik heb een aantal vriendinnen met allergieën…1 mag niets van tarwe (daarom leek dit recept mij geweldig) maar ook vriendinnen met een noten allergie, die dus geen amandelen kunnen verdragen…kan deze cake ook met alleen speltmeel gemaakt worden?
Dat is wel mogelijk, het kan dan wel zijn dat de cake wat droog wordt, ik zou er voor kiezen dan iets van yoghurt o.i.d. toe te voegen.
Kan je ipv speltmeel ook havermout meel gebruiken?
Dat kan zeker Eline!
Net deze cake gemaakt zonder de appeltjes. Heer-lijk! Dankjewel om dit recept te delen <3
Dankjewel Lies, wat een leuke reactie!
De smaak was echt heerlijk! De cake bleef echter vrij compact, niet mooi kruimelig/luchtig.
Enig idee waar het aan kan liggen?