Gezonde appelcake

Zoals Stephanie al zei, we moeten ook eens iets maken zonder banaan. Vandaag dus een verrukkelijke gezonde appelcake, verantwoord en onwijs makkelijk om te maken. Het is eigenlijk een kwestie van alles bij elkaar gooien en even bakken. Easy as that!

Benodigdheden voor gezonde appelcake

Bereiding

  1. Verwarm de oven voor op 160 graden en beleg een cakevorm met bakpapier.
  2. Mix in de blender de amandelen tot meel en voeg hier het speltmeel en bakpoeder aan toe, roer dit goed door elkaar.
  3. Voeg de eieren, olie en ahornsiroop toe en mix dit goed door het meelmengsel heen.
  4. Snijd de appels aan kleine blokjes en meng deze door het beslag.
  5. Giet het beslag in de vorm en verdeel hierover wat pecannoten.
  6. Zet de cake voor ongeveer 45 minuten in de oven en check dan even met een saté prikker of deze gaar is.

Heb je deze gezonde appelcake gemaakt en was het helemaal je smaak? Dan raad ik je aan om ook eens deze frangipanecake van Stephanie te proberen, die is gewoon geweldig!

Enjoy!

13 reacties op “Gezonde appelcake

  1. Ciska zegt:

    Ik heb een aantal vriendinnen met allergieën…1 mag niets van tarwe (daarom leek dit recept mij geweldig) maar ook vriendinnen met een noten allergie, die dus geen amandelen kunnen verdragen…kan deze cake ook met alleen speltmeel gemaakt worden?

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *