Avocado olie, hoe gebruik je het en waar is het goed voor?

avocado olie

Ik kreeg van AVO International een super mooi flesje avocado olie toegestuurd (100 % puur). Maar wat moet je daar eigenlijk mee, waar is het goed voor en hoe kunnen we dit spul gebruiken? Ik ging op onderzoek en probeerde het één en ander uit. Benieuwd?

Hier is avocado olie goed voor

 • Je hart (het heeft een zeer gunstig effect op het cholesterolgehalte in het bloed)!
 • Het versterken van andere voedingsstoffen in je eten.
 • Een gladde en gezonde huid (omdat avocado olie een bron van vitamine E is).
 • Koken en bakken (goed alternatief voor olijf- en kokosolie).

Zo gebruiken we avocado olie

 • Als vervanger van boter in baksels. Wat dacht je bijvoorbeeld van dit heerlijke avocado-bananenbroodje met een scheutje avocado olie om het helemaal af te maken?
 • Om je huid mee te verzorgen, door de hoge dosis vitamine E is de olie heel geschikt voor de verzorging van de droge en gevoelige huid. Ik heb vooral in de winter heel veel last van een gevoelige huid en ga dit zeker proberen te gebruiken.
 • Om je haar mee te verzorgen (ik gebruik altijd olie in mijn haar omdat mijn krullen anders één droge warboel worden).
 • Als toevoeging aan een salade, smoothie, als topping op je soep of gemengd met kruiden bij je crostini. Dat laatste lijkt me helemaal fantastisch, avocado olie met wat salie, oregano, knoflook en zeezout op een zelfgemaakte toast (het water loopt me al in de mond).
 • Om je eigen aioli mee te maken. Super simpel en heel erg lekker. Mix een avocado, scheutje avocado olie, een teentje knoflook (fijn gesneden), twee eetlepels citroensap, handje basilicum en wat zout/peper door elkaar en geniet!

Genoeg inspiratie, tijd voor uitvoering!

Dit is trouwens geen gesponsord bericht, ik ben zelf gewoon heel nieuwsgierig op zoek gegaan naar de werking en het gebruik van deze olie en wilde dit graag met jullie delen. De olie die ik heb is verkrijgbaar bij AVO International.

Ga jij het ook proberen? Ik wel, mocht het nodig zijn dan zal ik zeker een blog van mijn bevindingen schrijven.

Enjoy! 

6 reacties op “Avocado olie, hoe gebruik je het en waar is het goed voor?

 1. Pingback: Gezonde appelcake - healthyfoodlove

 2. Pingback: Appel kaneel muffins, gezond en lekker! - healthyfoodlove

 3. Pingback: Gezonde koeken van amandel- en speltmeel - healthyfoodlove

 4. Pingback: Vijf nieuwe ontdekkingen in de foodwereld #2 - healthyfoodlove

 5. mignonnie zegt:

  Avocado-olie is goedkoop bij Lidl DE. Maar als je niet in Duitsland komt, is die welke Albert Heijn verkoopt een goede vervanging: stukken goedkoper dan AVO, die ik niet ken, omdat ik denk dat onnodig duur niet hoeft!

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

This site uses cookies to offer you a better browsing experience. By browsing this website, you agree to our use of cookies.