Gezonde kaastaart met abrikozen

gezonde kaastaart

Altijd leuk als je in het weekend verantwoord kan genieten van een stukje taart. Het hoeft namelijk niet altijd boordevol ongezonde calorieën en/of ingrediënten te zitten om ook lekker te zijn! Een bewijs daarvan is deze gezonde kaastaart met abrikozen. Als zelfs mijn niet-altijd-into-healthy-food familieleden om nog een stukje vragen, weet ik dat hij helemaal gelukt is!

Benodigdheden voor een gezonde kaastaart met abrikozen

  • Een springvorm [diameter 16cm] en bakpapier om de bodem te bedekken
  • Voor de taartbodem:
    • 50 gr havermout
    • 70 gr amandelmeel
    • 50 gr gedroogde abrikozen
    • 2 el kokosolie
  • Voor de taartvulling:
    • 200 gr kwark/platte kaas [ik gebruikte de lactosevrije Alpro go on versie]
    • 200 gr ongezoete abrikozencompote
    • 1 el agave
    • 3 gelatineblaadjes
    • Amandelschilfers

Zo maak je deze gezonde kaastaart met abrikozen

De bodem
  1. Bedek de bodem van de springvorm met het bakpapier.
  2. Laat de abrikozen en ondertussen ook de gelatineblaadjes weken in aparte kommetjes water voor een 10-tal minuten.
  3. Smelt de kokosolie en meng ondertussen de havermout en het amandelmeel in een grote kom.
  4. Doe de geweekte abrikozen in de blender en blend tot ze smeuïg zijn.
  5. Meng de kokosolie, de gemixte abrikozen en de droge ingrediënten goed onder elkaar totdat je een vochtige massa krijgt.
  6. Vul de springvorm met het beslag en duw goed aan.
  7. Zet in de koelkast
De taartvulling
  1. Roer de kwark, de abrikozencompote en de agave onder elkaar tot je een lichtoranje mengsel krijgt.
  2. Doe 2 eetlepel van je mengsel in een steelpannetje en warm op.
  3. Roer hieronder de uitgewrongen gelatineblaadjes tot ze volledig gesmolten zijn.
  4. Meng de kleine hoeveelheid terug onder het mengsel.
    Let op: zorg dat de gelatine goed verdeeld geraakt, dus goed mengen is de boodschap.
  5. Haal je taartbodem uit de koelkast en giet het “kaasmengsel” er voorzichtig overheen.
  6. Zet de taart in de koelkast en laat zo’n 2-tal uur harden.
De topping
  1. Bak de amandelschilfers kort aan in een pan.
  2. Strooi over de taart net voordat je ze gaat serveren

Smullen maar..

gezonde kaastaart

Dankjewel Stephanie voor deze heerlijke taart, je hebt mij (en waarschijnlijk heel veel anderen met mij) weer verrast met dit recept.

Helemaal fan van deze taart? Misschien moet je dan bijvoorbeeld ook eens de gezonde frangipane cake van Stephanie proberen.

Enjoy!

4 reacties op “Gezonde kaastaart met abrikozen

  1. Anne-Laure zegt:

    Hey, zou je deze taart ook met een andere compote kunnen maken zoals bijvoorbeeld kersen of frambozen maar dan eerder als een soort coulis? Ik zou graag een kaastaart als deze willen maken met wat zomers rood fruit! En oh ja, de alpro go on, is dat iets anders dan de gewone natuuryoghurt van alpro of is dat even goed?
    Alvast bedankt! De taart ziet er heerlijk uit 🙂

    • Anne zegt:

      Ik denk zeker dat het kan, ik raad je dan ook aan om het te proberen! Alpro go on is meer kwarkachtig dan de naturel yoghurt, ik denk dus dat je deze wel beter kan gebruiken in dit recept. Bedankt voor de compolimenten!

  2. Pingback: Gezonde aardbei vanille kwarktaart - healthyfoodlove

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *