Hachee – moeders recept

Mijn moeder maakt de lekkerste hachee van de hele wereld, en vandaag mogen jullie meekijken hoe ze dat doet. Dit recept is helemaal zonder pakjes en zakjes, en met relatief weinig ingrediënten.

Wat heb je nodig voor ongeveer 4-5 personen

 • 500 gr. rundvlees
 • 6 uien
 • 600 gr. aardappelen
 • 1 blikje tomatenpuree
 • Half pakje ongezouten roomboter
 • Kruidnagel
 • Peper & Zee zout

Hachee-collage

Bereiding

Begin met het klaarzetten van een pan, snijplank, mes en de ingrediënten. Snijd het vlees in kleine stukjes en voeg de kruiden naar smaak toe. Laat een half pakje beste boter smelten in een grote pan, voeg het vlees toen en bak dit om en om bruin, snipper intussen de uien (ik leg de uien voorafgaand aan het snipperen even in koud water zodat de scherpe lucht van de uien afgaat).

Verdeel de gesnipperde uien over het vlees en laat het geheel aan de kook komen. Let op: je mag niet roeren tijdens het bakken en braden van de hachee! Laat het geheel zo’n twee en half uur sudderen. Kook ondertussen de aardappelen gaar.

Voeg als laatste de tomatenpuree toe aan de hachee, nu mag het geheel doorgeroerd worden. Wanneer de hachee te dik is kan er wat kookwater van de aardappels toegevoegd worden.

Tip: hachee is ook heerlijk in combinatie met rode kool!

Enjoy!

 

2 reacties op “Hachee – moeders recept

 1. KatrinaBig zegt:

  Hello. I have checked your healthyfoodlove.nl and i see you’ve
  got some duplicate content so probably it is the reason that you don’t rank hi in google.
  But you can fix this issue fast. There is a
  tool that generates articles like human, just search in google: miftolo’s tools

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

This site uses cookies to offer you a better browsing experience. By browsing this website, you agree to our use of cookies.