Pompoensoep

Van deze heerlijke pompoensoep maak ik altijd een hele pan voor, het is makkelijk in te vriezen, maar natuurlijk ook makkelijk om te maken. Natuurlijk proeven we gelijk na bereiding wel een beetje van deze lekkere, vullende en vooral gezonde soep.

Benodigdheden

  • 1 flespompoen
  • 1 ui
  • 2 tenen knoflook
  • 750 ml kippenbouillon (1 a 2 bouillonblokje)
  • 1 pot gegrilde paprika
  • kerriepoeder/kurkuma
  • eventueel wat kookroom

Bereidingswijze

  1. Halveer de pompoen in de lengte en verwijder de zaden en de draderige binnenkant. Je kan er voor kiezen om de schil te verwijderen (ik heb deze goed schoongemaakt en gewoon meegekookt door de soep). Snijd de pompoen vervolgens in kleine stukjes.
  2. Snipper de ui en de knoflook fijn.
  3. Verhit de olie in een ruime pan met dikke bodem. Fruit de knoflook, ui en het kerriepoeder 2 min. op middelhoog vuur. Voeg de pompoen toe en bak al omscheppend 2 min. Voeg de bouillon en paprika toe, breng aan de kook en laat op laag vuur 15 min. zachtjes koken.
  4. Haal de pan van het vuur en pureer met de staafmixer tot een egale soep. Schep de soep in kommen.
  5. Voeg nu eventueel de kook room toe.
  6. Eventueel zou je aan deze soep nog gehaktballetjes, gerookte kip of spekjes toe kunnen voegen. Ter garnering is oude kaas op pompoensoep heel lekker.

Serveer deze heerlijke pompoensoep met stokbrood en vergeet vooral niet te genieten!

Meer lekkere soepjes proberen? Dat kan! Deze vegan soep met wortel en pompoen is bijvoorbeeld echt een aanrader of deze kerriesoep, ook heel geliefd hier in huis.

Dan nog één aanrader: de makkelijkste uiensoep ever!

Enjoy!

6 reacties op “Pompoensoep

    • Anne zegt:

      Oh wat dom, die ben ik helemaal vergeten in de omschrijving. Deze moet gelijk met de bouillon in stukjes toegevoegd worden (zal het meteen aanpassen)!

  1. Elize zegt:

    Yumm. Blijft altijd lekker! Hier maak ik hem vaak met wat kokosmelk, dan heb je (voor mij in ieder geval) gelijk echt een volwaardige en voedzame maaltijd. Zal het binnenkort weer eens maken 🙂

  2. Pingback: Zoete aardappelsoep met pompoen - healthyfoodlove

  3. Pingback: Portebello toast met avocado spread - healthyfoodlove

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *