Suikervrije herfstcake met peer en banaan

Wat is er nu fijner dan een lekkere cake bakken terwijl het buiten koud is en nog eens regent ook. Ik had nog wat peren liggen die echt op moest en dus bedacht ik een lekker recept met peer. Dit is een super makkelijke cake waarbij ik echt alleen maar gebruik gemaakt heb van basis ingrediënten zoals peer, havermout en banaan. Benieuwd naar deze lekkere herfst cake met peer en banaan?

Dit heb je nodig voor deze lekkere herfst cake

  • 180 gram havermout (wil je een glutenvrije cake, gebruik dan glutenvrije havermout)
  • 100 gr ongezouten roomboter
  • 2 eieren
  • 60 ml karnemelk
  • 60 ml ahornsiroop
  • 180 gr peer (2 kleine peren)
  • 1 tl bakpoeder
  • 1/2 tl baking soda
  • snufje zout
  • snufje nootmuskaat
Topping
  • 1 banaan
  • handje granola (ik gebruikte de Royal Cacao van Keyzer Oats, echt een aanrader)

Zo maak je een herfst cake met peer en banaan

  1. Verwarm de oven voor op 180 graden en doe bakpapier in een cakevorm
  2. Meng de droge ingrediënten door elkaar
  3. Snijd de boter in stukjes door het havermoutmengsel en kneed het tot een stevig deeg
  4. Voeg dan de eieren, karnemelk en ahornsiroop toe en meng het geheel goed door elkaar
  5. Spatel als laatste de peer in stukjes door het beslag en giet alles dan in de cake vorm
  6. Snijd de banaan in de lengte door de helft en duw deze boven in het beslag, strooi als laatste nog wat losse granola over het geheel
  7. Bak de cake in 45 minuten gaar, controleer nog even met een satéprikker of de cake helemaal gaar is

cake met peer en banaan cake met peer en banaan

Wist je dat je deze cake ook gewoon prima als ontbijt kan eten, hij bestaat immers voor het grootste deel uit havermout en fruit?

Op zoek naar een ander recept met peer? Een tijdje terug maakte ik een heerlijke peren taart met dadel van amandelmeel, ook echt een aanrader.

Enjoy!

19 reacties op “Suikervrije herfstcake met peer en banaan

  1. Roos zegt:

    Wat een heerlijk recept weer Anne! Proef je de banaan goed? Ik ben namelijk niet zo’n fan van banaan, tenzij het echt verwerkt is in bijvoorbeeld pannenkoeken en brood en de smaak heel subtiel aanwezig is.

    • Anne zegt:

      Hi roos, dankjewel voor je lieve reactie! De banaan is niet echt door de cake heen gemengd, ik heb ‘m er boven in geduwd (dus je zou ‘m ook gewoon weg kunnen laten). De banaan karameliseert tijdens het bakproces, dit vind ik persoonlijk heel lekker (dan krijg je niet die chemische smaak zeg maar).

  2. Evelien - Luv2Move zegt:

    Wauw dit ziet er echt super lekker uit! En ook nog best gezond :D! Ik ben altijd op zoek naar lekkere gezonde(re) broodjes/koeken/cakes om mee te nemen voordat ik les moet geven (ik heb een eigen dansschool). Dit zou echt lekker zijn! Dankjewel voor het delen.

    Liefs Evelien

    • Anne zegt:

      Ik probeer al mijn recepten zo verantwoord mogelijk te maken, leuk dat dit recept jou aanspreekt. Ontzettend gaaf ook, een eigen dansschool, dan kan je wel wat energie gebruiken (uit lekkere koek/cake recepten).

  3. verDacht zegt:

    Goede dag,

    Naast het feit dat de cake er lekker uit ziet en ongetwijfeld heerlijk zal smaken, vind ik wel dat er met de term “suikervrij” een behoorlijk flagrante vergissing is gemaakt…

    Suiker blijft suiker, in welke vorm dan ook. Palmsuiker, ahorn suiker, noem maar op.

    Voorbeeld:

    3/4 kopje (12 el) ahornsiroop staat gelijk aan 1 kopje (16 el of 200 gram) tafelsuiker

    Men moet bewust worden van dit soort zaken, zodat men bewust kan kiezen.

    Verder wens ik je veel succes met je blog!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *