Een probeersel midden in de week die ook nog eens ontzettend in smaak viel bij mijn familie. Deze perentaart is helemaal niet moeilijk om te maken en echt heel erg lekker. De taart/cake bestaat voornamelijk uit amandelmeel (rijk aan vitaminen en mineralen) en peren, een top combinatie.
Benodigdheden
- 175 gr. amandelmeel
- 2 peren
- 3 eieren
- 1 handje walnoten en 1 handje amandelen
- 5 kleine of 2 grote dadels
- 1 el kokosolie (gesmolten)
- 1.5 el speculaaskruiden
- 3 el ahornsiroop
- een scheutje citroensap
- 1 tl bakpoeder
- snuf zout
Bereidingswijze van de peren taart
- Verwarm de oven voor op 180 graden en vet de springvorm (20 cm doorsnede) in of bedek deze met bakpapier
- Giet het citroensap over de in partjes gesneden peren
- Roer het meel, speculaaskruiden, bakpoeder en zout goed door elkaar
- Roer de eieren, (gesmolten) kokosolie en ahornsiroop in een aparte bak ook goed door elkaar
- Mix het natte beslag voorzichtig door het meel
- Voeg nu de dadels in stukjes en noten toe aan het mengsel
- Giet het mengsel in je springvorm en verdeel de parten peer over het beslag, zet deze daarna voor 30 minuten in de oven.
- Strooi als laatste nog wat kaneel of koekruiden over het geheel
Enjoy!
Hij was heerlijk!
Thnx Elisabeth!
Pingback: Suikervrije herfstcake met peer en banaan - healthyfoodlove
Heel erg lekker en makkelijk te maken
Dat is tof om te horen, geniet er van!
Pingback: Vegan kokos peren taart - healthyfoodlove
Waar zou ik de eieren door kunnen vervangen zodat t resultaat hetzelfde wordt? Ik ben nl veganist.
Op de website van Vegan Challenge vind je verschillende vervangers voor ei.
Het deeg viel echt niet te gieten hier. Leek meer zandkoekjesdeeg dus plakte ik het in de vorm. Maar dat bracht niet het gewenste resultaat helaas.
Hoe krijg je het zo dun zonder extra vocht?
Boven verwachting erg lekker, en niet droog! Ik heb hem in een vlaaivorm van 24 cm gebakken. Omdat mijn peren best groot waren heb heb ze ik de middenstukken eruit gesneden en dan elk stuk doormidden zodat je 8 kwarten krijgt in totaal. De middenstukken in blokjes gesneden en door het meelmengsel geroerd.
Bedankt voor dit heerlijk recept!