Peren taart met dadel

peren taart

Een probeersel midden in de week die ook nog eens ontzettend in smaak viel bij mijn familie. Deze perentaart is helemaal niet moeilijk om te maken en echt heel erg lekker. De taart/cake bestaat voornamelijk uit amandelmeel (rijk aan vitaminen en mineralen) en peren, een top combinatie.

Benodigdheden

1aang.DSC02531

 

  • 175 gr. amandelmeel
  • 2 peren
  • 3 eieren
  • 1 handje walnoten en 1 handje amandelen
  • 5 kleine of 2 grote dadels
  • 1 el kokosolie (gesmolten)
  • 1.5 el speculaaskruiden
  • 3 el ahornsiroop
  • een scheutje citroensap
  • 1 tl bakpoeder
  • snuf zout

Bereidingswijze van de peren taart

  1. Verwarm de oven voor op 180 graden en vet de springvorm (20 cm doorsnede) in of bedek deze met bakpapier
  2. Giet het citroensap over de in partjes gesneden peren
  3. Roer het meel, speculaaskruiden, bakpoeder en zout goed door elkaar
  4. Roer de eieren, (gesmolten) kokosolie en ahornsiroop in een aparte bak ook goed door elkaar
  5. Mix het natte beslag voorzichtig door het meel
  6. Voeg nu de dadels in stukjes en noten toe aan het mengsel
  7. Giet het mengsel in je springvorm en verdeel de parten peer over het beslag, zet deze daarna voor 30 minuten in de oven.
  8. Strooi als laatste nog wat kaneel of koekruiden over het geheel

aang.DSC02536

aang.DSC02539 aang.DSC02547

Enjoy!

 

10 reacties op “Peren taart met dadel

  1. Pingback: Suikervrije herfstcake met peer en banaan - healthyfoodlove

  2. Pingback: Vegan kokos peren taart - healthyfoodlove

  3. Manon N. zegt:

    Het deeg viel echt niet te gieten hier. Leek meer zandkoekjesdeeg dus plakte ik het in de vorm. Maar dat bracht niet het gewenste resultaat helaas.

    Hoe krijg je het zo dun zonder extra vocht?

  4. Maria zegt:

    Boven verwachting erg lekker, en niet droog! Ik heb hem in een vlaaivorm van 24 cm gebakken. Omdat mijn peren best groot waren heb heb ze ik de middenstukken eruit gesneden en dan elk stuk doormidden zodat je 8 kwarten krijgt in totaal. De middenstukken in blokjes gesneden en door het meelmengsel geroerd.
    Bedankt voor dit heerlijk recept!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *