Weer eens iets anders verzinnen zonder suiker en toch feestelijk, lekker en ook nog eens super leuk om te maken. Een kokoscake van kokosmeel met een topping van gesmolten super pure chocolade en kokosrasp! Voor een koffiedate met mijn familie maakte ik deze heerlijke traktatie.
Benodigdheden voor een kokoscake
- 50 gram kokosmeel (let op dit is niet hetzelfde als kokosrasp)
- 4 eieren
- 60 ml kokosolie
- 1 appel
- 1 handje noten
- 3 el ahornsiroop
- 1/2 tl baking soda
- scheutje citroensap
- een snuf zout
Voor de topping:
- 4 blokjes pure chocolade (zo puur mogelijk)
- 1 tl kokosolie
- kokosrasp
Bereiding van de kokoscake
- Verwarm de oven voor op 180 graden en vet je cakeblik in (of gebruik bakpapier)
- Klop de eiwitten stijf tot pieken
- Smelt de kokosolie en meng deze met de ahornsiroop, voeg vervolgens de eierdooiers, kokosmeel, baking soda, zout en het scheutje citroensap toe
- Voeg het mengsel beetje bij beetje toe aan de eiwitten en schep dit voorzichtig door elkaar
- Voeg als laatste de appel en de noten toe aan het mengsel en schenk het geheel in het cakeblik
- Zet de cake voor 30 minuten in de oven en check daarna met een satéprikker of deze goed is (als deze er droog uit komt is de cake gaar).
- Laat de cake afkoelen en verwarm de chocolade au bain-marie samen met de kokosolie
- Giet voorzichtig de gesmolten chocolade over de cake en strooi als laatste wat kokosrasp over het geheel
Enjoy!
Het water loop me in de mond ,bij het zien van al dat lekkers .
Deze was ook heerlijk en helemaal niet moeilijk, misschien leuk om eens zelf te maken?
Dit ziet er inderdaad heel lekker uit!
Je hebt wat gemist Elisabeth, deze was afgelopen zaterdag binnen 5 minuten op 🙂
Het zit net id oven. Ik heb het recept goed gevolgd maar het deeg is helemaal niet lopend ofzo. Eerder een koek… ben benieuwd.. ????????
Ik heb datzelfde… Gebrek aan melk of iets anders?
Een scheutje (plantaardige) melk is idd een goed idee!
Ziet er heerlijk uit Anne! Leuke blog heb je, had je nog niet eerder ontdekt maar zag je bij lifebyrosie. 🙂
Aah wat leuk Lianne, dankjewel..
Pingback: Kokos cheesecake - healthyfoodlove
Wat een leuk recept! Ik heb net kokosmeel in huis gehaald dus ik ga het weldra proberen. Is het mogelijk om de ahornsiroop te vervangen door stevia (kristalvorm)?
Dankjewel Claudia! Ik denk het wel, ik heb zelf nog niet eerder met stevia gewerkt.
Mooi recept! Makkelijk, snel en gezond! Dankjewel voor het delen!
Dankjewel Francien!
Kun je kokosolie vervangen door iets anders?
Ongezouten roomboter zou ook kunnen 😉