Omdat ik helemaal fan ben van mijn kwarkbroodjes met dadelvulling bedacht ik me dat het wel een goed idee zou zijn om een grote versie van deze broodjes te maken. De kwark-noten brood, groter formaat en even lekker als de kleine bolletjes. In tegenstelling tot de kwarkbroodjes heb ik in dit recept geen amandelmeel gebruikt maar tarwe- en boekweitmeel.
Benodigdheden voor een kwark noten brood
- 150 gr tarwemeel
- 100 gr boekweitmeel
- 275 gr griekse yoghurt
- 1 ei
- 1/2 banaan
- 2 el ahornsirooop (of meer naar smaak)
- 2 tl kaneel
- 1 tl bakpoeder
- snufje zout
- tl citroensap
Voor de vulling
- 75 gr dadels (ong. 3 grote)
- 50 gr walnoten
- 25 gr pecannoten
voor de garnering (optioneel)
- 1 el amandelschaafsel
- 1 el sesamzaadjes
Zo maak je het noten brood
- Verwarm eerst de oven voor op 180 graden en beleg een cake/brood blik met bakpapier
- Meng de droge ingrediënten (zonder de vulling) goed door elkaar, meng daar de yoghurt, citroensap, ei en geprakte banaan doorheen
- Roer als laatste de vulling en ahornsiroop door het mengsel en verdeel dit over het bakblik en strooi hierover eventueel de sesamzaadjes en amandelschaafsel
- Zet het mengsel voor 30 minuten in de voorverwarmde oven, prik na een half uur even met een satéprikker in het brood (als deze er droog uit komt is je kwarkbrood klaar)
- Laat voor dat je het kwarkbrood op gaat eten deze goed afkoelen, bewaren kan in een afgesloten bak of in de diepvries
Heb je trouwens ook al eens een bananenbrood gebakken? Ook ontzettend lekker en natuurlijk gezond.
Enjoy!
Supermooi broodje! Alleen het beslag ziet er al zo lekker uit.
Pingback: Yes, het is herfst! 3 x het perfecte herfst recept! - healthyfoodlove