Search

Kwarkbroodjes met dadelvulling

Dit is echt een aanrader, wat zijn deze ontzettend lekker! Kwarkbroodjes.. Nog in de oven hebben ze al een heerlijke geur en ik kon dan ook bijna niet wachten tot ze afgekoeld waren, ze zijn heerlijk! Normaal gesproken worden ze gemaakt met rozijnen maar ik deed het deze keer helemaal anders..

Benodigdheden:
  • 175 gr. kwark
  • 100 gr. amandelmeel
  • 35 gr. boekweitmeel
  • 1 ei
  • 3 grote of 7 kleine dadels (in stukjes)
  • 1 tl bakpoeder
  • snuf zout
  • eventueel ter garnering sesamzaadjes
Bereiding:
  1. Verwarm de oven voor op 175 graden en beleg een bakplaat met bakpapier
  2. Mix het ei en de kwark goed door elkaar
  3. Voeg daarna het amandelmeel, boekweitmeel, bakpoeder en een snuf zout toe. Meng het geheel tot een glad beslag
  4. Voeg als laatste de stukjes dadel toe en roer deze door het beslag
  5. Vul steeds een grote eetlepel met beslag en leg deze op de bakplaat
  6. Bak de broodjes in 40 minuten goudbruin

aang.DSC03090 aang.DSC03093 aang.DSC03095 aang.DSC03096 aang.DSC03115

Enjoy!

 

9 comments

Hi, Leuk dat je wilt reageren. Laat hier je reactie achter.