Search
bananenbrood met choco-pindakaas

Bananenbrood met choco-pindakaas vulling

Ja hoor, het weet-ik-niet-hoeveelste bananenbrood recept. Net iets anders, weer onwijs lekker maar vooral ook leuk (en heel makkelijk) om te maken. Dit bananenbrood met choco-pindakaas vulling is een ”must try”.  Snel de keuken in en aan de slag dus!

Benodigdheden voor een bananenbrood met choco-pindakaas vulling

  • 180 gr speltmeel
  • 1,5 tl baking soda en een snufje zout
  • 2 eieren
  • 2 bananen
  • 120 gr Griekse yoghurt
  • 3 el pindakaas (100 % pinda)
  • 60 ml ahornsiroop
  • een handje pure chocolade druppels

Zo maak je dit heerlijke bananenbroodje

  1. Verwarm de oven voor op 175 graden en beleg een cakevorm met bakpapier.
  2. Mix in de blender de bananen, eieren, Griekse yoghurt, pindakaas en ahornsiroop tot een gladde massa.
  3. Meng in een aparte kom het meel, baking soda, snufje zout en de chocolade druppels door elkaar.
  4. Voeg het meel aan het bananenmengsel toe en roer alles goed door elkaar.
  5. Giet het beslag in de vorm en bak het bananenbrood in ongeveer 45 minuten gaar (je kan testen of het bananenbrood gaar is door er met een satéprikker in te prikken, wanneer deze er droog uit komt kan het brood uit de oven).

bananenbrood met choco-pindakaas

Ben jij een mega bananenbrood fan, dan moet je vooral nog veel meer bananenbroden eten (advies van een fan). Wat dacht je bijvoorbeeld van deze chocolade variant of deze met avocado, zo lekker!

Enjoy!

Hi, Leuk dat je wilt reageren. Laat hier je reactie achter.