Kwarktaart met citroen & passievrucht

Eén van mijn favoriete brunchgerechten? Een kwarktaart. Er is niets beter dan ontbijten met een stukje verantwoorde taart, toch?

Ik ga dan ook steeds op zoek naar nieuwe variaties, nieuwe heerlijke smaakcombinaties, om zo elke brunch weer uniek te maken. Wat denken jullie van deze? Citroen en passievrucht, een heerlijke frisse combinatie, als je het mij vraagt! Perfect voor de aankomende zomer en de bijhorende ontbijtjes in de zon.

Wat heb je nodig voor een kwarktaart met citroen (12 cm)

Voor de bodem
  • 150 gram notenmix [ik gebruikte hazelnoot en pecan]
  • 100 gram ontpitte dadels
  • 1 el gesmolten kokosolie
Voor de vulling
  • 400 ml yoghurt [ik gebruikte ongezoete alpro]
  • 30 gram agave
  • Zeste en sap van 2 citroenen
  • 3 gelatineblaadjes
Voor de topping
  • 4 passievruchten
  • 1 gelatineblaadje

Zo maak je de kwarktaart

De bodem
  1. Bedek eerst de springvorm met een vel bakpapier.
  2. Mix dan de noten, de dadels en de gesmolten kokosolie tot een kleverig geheel in de blender.
  3. Verdeel de mix over de springvorm en druk zeer goed aan.
  4. Zet in de koelkast.
De vulling
  1. Laat de gelatineblaadjes een 5-tal minuten weken in water.
  2. Rasp de citroenen en met de zeste onder de yoghurt.
  3. Pers vervolgens de citroenen, en giet het sap in een steelpannetje.
  4. Wring de gelatineblaadjes uit en meng ze op een laag vuur onder het citroensap tot de blaadjes volledig zijn opgelost. Let op, zorg dat het sap niet kookt, dit geeft een vreemde smaak aan de gelatine.
  5. Meng het cirtoensap, samen met de agave onder de yoghurt. Roer een aantal minuten goed door, zodat de gelatine goed verdeeld geraakt over het geheel.
  6. Giet de vulling voorzichtig over de bodem in de springvorm.
  7. Zet gedurende minstens 2 uur in de koelkast.
De topping
  1. Laat het gelatineblaadje een 5-tal minuten weken in water.
  2. Warm vervolgens het vruchtvlees van de passievruchten op in een steelpannetje op en laat de gelatine erin oplossen [zie hierboven].
  3. Haal daarna de taart uit de koelkast en breng de passievrucht voorzichtig aan als toplaag.
  4. Zet als laatste de taart opnieuw in de koelkast. Laat minstens een extra uur opstijven.

Kwarktaart met citroen

Heb je weer genoten van dit heerlijke recept van Stephanie? Neem dan ook eens een kijkje op haar persoonlijke pagina, ze deelt werkelijk de meest lekkere recepten. Mijn persoonlijke favoriet? De frangipane cake, heerlijk, ik houd van bakken met amandelmeel!

Enjoy!

Een reactie op “Kwarktaart met citroen & passievrucht

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *