Lenovo Yoga – De ultieme laptop voor een foodblogger?

Uitgelichte afbeelding: recept mugcake – Okay, voorafgaand aan deze blog ga ik even een kleine bekentenis doen. Ik heb deze niet alleen geschreven. Ik heb namelijk iemand aan mijn zijde die alles weet van laptops en websites (en daar heb ik echt heel veel geluk aan). Deze keer dus even geen recept op healthyfoodlove maar (letterlijk) een kijkje achter mijn scherm.

Jullie zijn er inmiddels vast wel achter dat bloggers met één hand aan hun telefoon en met de andere hand aan een laptop vast gelijmd zijn. Als foodie sta ik veel in de keuken maar de blogs moeten ook verwerkt worden. Daarom ben ik op zoek gegaan naar de ideale laptop voor een foodblogger.

Wat vind ik belangrijk?

Goede prestaties – de laptop moet snel zijn en niet vast lopen bij zware programma’s.

Accuduur – niets is zo vervelend als constant met een stekker moeten slepen.

Scherp en helder scherm – voor het bewerken van food foto’s.

Nu is natuurlijk de vraag of de Lenovo Yoga aan deze eisen voldoet. Ik mocht namelijk van Coolblue de Lenovo Yoga 520 gebruiken en een goede laptop is met mijn stevig groeiende foodblog onmisbaar kan ik je vertellen.

Voor mijn blog breng ik gemiddeld zo’n 12 tot 18 uur per week achter de laptop door, een vlotte laptop is dan wel gewenst.

De voordelen van de Lenovo Yoga

Wat mij als eerste opviel

Deze laptop heeft echt een lange accuduur, ik ben mijn zakelijke laptop gewend (is wel een oudje inmiddels) maar die houdt het geen uur meer uit. Deze heeft een accuduur van 6 uur (applaus voor Lenovo!).

Deze laptop kan ook gebruikt worden als tablet en heeft dus een touchscreen, zo fijn! Ik scrol over gemakkelijk doorheen en zoom in en uit wanneer het nodig is. Tegenwoordig heb ik mijn laptop gewoon naast me op het aanrecht liggen, daar vertel ik jullie later meer over.

Nog één ding, het scherm. De Lenovo Yoga heeft een super helder scherm, ontzettend fijn wanneer ik de foto’s vanaf mijn camera laad naar de laptop. Zo kan ik gelijk goed het resultaat bekijken.

Flexibel


Deze laptop kan gebruikt worden in verschillende standen, het scherm kan namelijk 360 graden om het toetsenbord draaien. Niet alleen mega handig tijdens het bloggen en bakken maar ook als je in de avond relax met een filmpje op de bank hangt. Stiekem is dit dus gewoon een laptop en tablet in één, hoe handig is dat?

Super snel!

Super snel door een processor (Intel Core i5 8250U) uit de nieuwste serie. Nu denk je waarschijnlijk, waar is dat dan weer goed voor? Dat zal ik je vertellen, deze super processor zorgt er voor dat je gewoon met een relax muziekje op de achtergrond zware programma’s als Photoshop kan gebruiken (ja zo komen al die foodbloggers aan mooie lichte foto’s).

Extra leuk om te weten, deze laptop is als beste uit de test gekomen van alle 14” laptops!

Conclusie

Zoals je hierboven kan lezen heeft de laptop onwijs veel voordelen, ik zet ze nog even voor je op een rij.

  • Super snel
  • Mooi design
  • Flexibel
  • Voldoende geheugen
  • Touchscreen

Maar is er dan helemaal niets aan deze laptop wat je niet bevalt Anne?

Ik moet eerlijk zeggen dat ik er behoorlijk lang over nagedacht heb maar er is inderdaad wel een dingetje (een klein dingetje). Wanneer de laptop dichtgeklapt zit, gaat deze wat lastig open. Dat is eigenlijk het enige probleem wat ik zou kunnen bedenken.

Al met al ben ik gewoon super blij met deze laptop, ik kan weer volop bloggen de komende tijd.

De laptop is gewoon online te bestellen voor €749,- all-in!

Advertisement

Dit artikel is tot stand gekomen in samenwerking met Coolblue, dit verandert verder niets aan mijn eerlijke mening.

Een reactie op “Lenovo Yoga – De ultieme laptop voor een foodblogger?

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

This site uses cookies to offer you a better browsing experience. By browsing this website, you agree to our use of cookies.