Ik zie vaak van die perfecte plaatjes voorbij komen van mensen die een mugcake als ontbijt hebben. Toen ik de prachtige UNC mokken kreeg die oven/vaatwasser en magnetron bestendig zijn, ging ik meteen aan de slag. Deze appeltaart mugcake is vullend, rijk aan smaak en vooral heel lekker.
Ingrediënten
- 50 gr amandelmeel
- 1/2 tl bakpoeder
- 1 ei
- 60 ml plantaardige melk
- 1 el agavesiroop
- 1 appel
- snufje speculaaskruiden of de granola kruiden van Green Gypsy
- handje pecannoten
Instructies
- Verwarm de oven voor op 180 graden en vet twee ovenvaste mokken of schaaltjes in met kokosolie
- Meng alle ingrediënten voor het beslag door elkaar (amandelmeel, bakpoeder, melk, ei en agavesiroop.
- Schil de appel, verwijder het klokhuis en snijd de appel in stukjes, verdeel de appelstukjes door het beslag.
- Hak de pecannoten in stukjes en meng deze door het beslag.
- Vul 2/3 van de mok met het beslag en top het geheel af met een pecannoot.
- Zet de cakejes voor 25 minuten in de voorverwarmde oven en bak ze goudbruin.
Ik maakte de mugcakes in deze kopjes!
Zowel warm als koud is deze appeltaart mugcake onwijs lekker, geniet er van! Meer recepten met appel vind je hier.
Ga jij graag voor een ontbijtje dat anders als anders is, net als deze appeltaart mugcake. Neem dan vooral eens een kijkje op onze ontbijtpagina! Je vindt er de meest uiteenlopende ontbijt ideeën en wij weten zeker dat er iets voor jou tussen zit. Wat denk je bijvoorbeeld van het idee om te ontbijten met taart? Dan is het toch echt een feestje om je dag te beginnen?
Enjoy!
Oehh dat klinkt goed! Ik ben totaal geen fan van mugcakes uit de magnetron, maar vind het er wel leuk uit zien. Misschien is dit wel de uitkomst 🙂
Pingback: 3 x ontbijten met havermout - healthyfoodlove
Heerlijk..de appelmugcake..ik ga ze vaker maken. Misschien dan met beetje kaneel nog erbij!
Ja, goed idee! Ik heb ze de laatste keer met de granola kruiden van Green Gypsy gemaakt (ik zal het er meteen even bijzetten in het recept), ook onwijs lekker!
Pingback: Winactie | Green Gypsy kruiden! - healthyfoodlove
De mugcake was erg lekker. Alleen vind ik het zo jammer dat ik het recept niet af kan drukken, nu moet ik steeds recepten overschrijven. kun je er geen knop voor afdrukken bijzetten aub ?
Ik heb de mugcake gister gemaakt voor de verjaardag van mijn zoontje, is 1 jaar geworden. Zonder de siroop. Hij vond het heerlijk!! Ik vond het zelf ook lekker. Vroeg me alleen af als ik de siroop weglaat of ik dit kan vervangen door een rijpe banaan.
Wat is dat leuk om te horen zeg. Alsnog van harte gefeliciteerd! Ik denk zeker dat je de siroop door een banaan zou kunnen vervangen, het kan wel zijn dat de mugcake dan iets minder luchtig is.
Pingback: Amandel bessen mugcake - healthyfoodlove
Klinkt goed! Zou dit ook met speltmeel kunnen? Mooie website ga zo door! 🙂
Ah, dankjewel Linda. Dat zou wel kunnen maar dan wordt het wel een stuk droger. Ik zou dan een deel speltmeel en een deel notenmeel (bijvoorbeeld amandelmeel doen).
Hoi, is het ook mogelijk dit in de magnetron te maken? Dit kost sochtends best wat tijd ????
Dat kan zeker Annie (wij zijn zelf niet in bezit van een magnetron, vandaar de oven variant). In de magnetron is de bereidingstijd natuurlijk een stuk korter.
Oh wat leuk! Ik heb een paar jaar terug wel eens een mugcake gemaakt, maar nu al lang niet meer