Appeltaart mugcake uit de oven

Lekkerste ontbijtrecepten

Ik zie vaak van die perfecte plaatjes voorbij komen van mensen die een mugcake als ontbijt hebben. Toen ik de prachtige UNC mokken kreeg die oven/vaatwasser en magnetron bestendig zijn, ging ik meteen aan de slag. Deze appeltaart mugcake is vullend, rijk aan smaak en vooral heel lekker.

Benodigdheden voor twee appeltaart mugcakes

  • 50 gr amandelmeel
  • 1/2 tl bakpoeder
  • 1 ei
  • 60 ml (plantaardige) melk
  • 1 el agavesiroop
  • 1 appel
  • snufje speculaaskruiden (of de granola kruiden van Green Gypsy)
  • handje pecannoten

Zo maak je de mugcakes

  1. Verwarm de oven voor op 180 graden en vet twee ovenvaste mokken of schaaltjes in met kokosolie
  2. Meng alle ingrediënten voor het beslag door elkaar (amandelmeel, bakpoeder, melk, ei en agavesiroop.
  3. Schil de appel, verwijder het klokhuis en snijd de appel in stukjes, verdeel de appelstukjes door het beslag.
  4. Hak de pecannoten in stukjes en meng deze door het beslag.
  5. Vul 2/3 van de mok met het beslag en top het geheel af met een pecannoot.
  6. Zet de cakejes voor 25 minuten in de voorverwarmde oven en bak ze goudbruin.

Appeltaart mugcake

Zowel warm als koud zijn deze appeltaart mugcakes onwijs lekker, geniet er van!

Meer recepten met appel vind je hier.

Enjoy!

9 reacties op “Appeltaart mugcake uit de oven

  1. Pingback: 3 x ontbijten met havermout - healthyfoodlove

    • Anne zegt:

      Ja, goed idee! Ik heb ze de laatste keer met de granola kruiden van Green Gypsy gemaakt (ik zal het er meteen even bijzetten in het recept), ook onwijs lekker!

  2. Pingback: Winactie | Green Gypsy kruiden! - healthyfoodlove

  3. Helene van Overveld zegt:

    De mugcake was erg lekker. Alleen vind ik het zo jammer dat ik het recept niet af kan drukken, nu moet ik steeds recepten overschrijven. kun je er geen knop voor afdrukken bijzetten aub ?

  4. Karolina zegt:

    Ik heb de mugcake gister gemaakt voor de verjaardag van mijn zoontje, is 1 jaar geworden. Zonder de siroop. Hij vond het heerlijk!! Ik vond het zelf ook lekker. Vroeg me alleen af als ik de siroop weglaat of ik dit kan vervangen door een rijpe banaan.

    • Anne zegt:

      Wat is dat leuk om te horen zeg. Alsnog van harte gefeliciteerd! Ik denk zeker dat je de siroop door een banaan zou kunnen vervangen, het kan wel zijn dat de mugcake dan iets minder luchtig is.

  5. Pingback: Amandel bessen mugcake - healthyfoodlove

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *