Search
Appeltaart mugcake

Appeltaart mugcake uit de oven

Ik zie vaak van die perfecte plaatjes voorbij komen van mensen die een mugcake als ontbijt hebben. Toen ik de prachtige UNC mokken kreeg die oven/vaatwasser en magnetron bestendig zijn, ging ik meteen aan de slag. Deze appeltaart mugcake is vullend, rijk aan smaak en vooral heel lekker.

Benodigdheden voor twee appeltaart mugcakes

  • 50 gr amandelmeel
  • 1/2 tl bakpoeder
  • 1 ei
  • 60 ml (plantaardige) melk
  • 1 el agavesiroop
  • 1 appel
  • snufje speculaaskruiden (of de granola kruiden van Green Gypsy)
  • handje pecannoten

Zo maak je de mugcakes

  1. Verwarm de oven voor op 180 graden en vet twee ovenvaste mokken of schaaltjes in met kokosolie
  2. Meng alle ingrediënten voor het beslag door elkaar (amandelmeel, bakpoeder, melk, ei en agavesiroop.
  3. Schil de appel, verwijder het klokhuis en snijd de appel in stukjes, verdeel de appelstukjes door het beslag.
  4. Hak de pecannoten in stukjes en meng deze door het beslag.
  5. Vul 2/3 van de mok met het beslag en top het geheel af met een pecannoot.
  6. Zet de cakejes voor 25 minuten in de voorverwarmde oven en bak ze goudbruin.

Appeltaart mugcake

Zowel warm als koud zijn deze appeltaart mugcakes onwijs lekker, geniet er van!

Meer recepten met appel vind je hier.

Enjoy!

4 comments

  • Janna

    Oehh dat klinkt goed! Ik ben totaal geen fan van mugcakes uit de magnetron, maar vind het er wel leuk uit zien. Misschien is dit wel de uitkomst 🙂

    24 september 2017 at 13:00
  • barbara

    Heerlijk..de appelmugcake..ik ga ze vaker maken. Misschien dan met beetje kaneel nog erbij!

    1 oktober 2017 at 12:45

Hi, Leuk dat je wilt reageren. Laat hier je reactie achter.