Dit super makkelijke recept valt sowieso in smaak op elk feestje. Deze monchou taartjes zijn suikervrij en verrassend lekker.
Benodigdheden voor monchou gebakjes (voor ongeveer 6 glaasjes)
Bodem: 150 gr. dadels, 75 gr. amandelen en een theelepel koek/speculaaskruiden.
Vulling: 200 gr. monchou (ik heb verse roomkaas van de Aldi gebruikt), 150 gr. Griekse yoghurt en 2 eetlepels ahornsiroop.
Topping: theelepel woudvruchten van zonnatura en wat verse blauwe bessen.
Het recept
Mix de dadels, amandelen en koek/speculaaskruiden in de blender (of keukenmachine) zo fijn als je zelf wilt. Deze mix verdeel je over de glaasjes. Mix de roomkaas en Griekse yoghurt samen met de 2 eetlepels ahorn siroop tot een stijf geheel. Schep dit mengsel op de bodem in de glaasjes. Om de taartjes af te maken voeg je als laatste de woudvruchten en blauwe bessen toe. Laat de taartjes ongeveer 4 uur opstijven in de koelkast.
Eet smakelijk!



Deze monchou glaasjes zijn lekker bij de koffie, maar ook als toetje
Pingback: Taart in een bekertje – healthyfoodlove
Pingback: Taart in een bekertje - healthyfoodlove