Ontbijtcake met frambozen uit de hete lucht friteuse

ontbijtcake met frambozen

Advertisement Houd jij ook wel van een lekkere snack maar eet je liever niet te vet? Zo heb ik het ook, daarom testte ik afgelopen weken de Fritel Snacktastic 4808 (een hele mond vol).  Ik begon niet meteen met frieten en snacks maar bakte allereerst een lekkere ontbijtcake met frambozen in het magische apparaat.

En dan nu het echte werk..

Aan de slag met de hete lucht friteuse

Vol goede moed ging ik op een koude zaterdag ochtend aan de slag met de friteuse, maar wat maak je dan? Ik vroeg jullie op insta om raad en daar kwamen een hoop goede ideeën uit voort. Omdat het nog voor 10 in de ochtend was, vond ik patat of snacks nog niet echt een goed idee. Daarom toverde ik een ontbijtcake met frambozen uit dit magische hete lucht apparaat.

Nog een voordeel ten opzichte van andere hete lucht friteuses, deze heeft een speciale bakvorm die exact in het frituurmandje past. Heel handig!

Een ander voordeel wat mij betreft, is de compactheid van dit apparaat. Deze is niet te groot en daardoor makkelijk op te bergen.

Recept: Ontbijtcake met frambozen uit de hete lucht friteuse

ontbijtcake met frambozen

Benodigdheden

Fritel bakvorm (16 x 16 cm)

 • 125 gr meel (ik maakte een mix van gelijke delen amandelmeel, kokosmeel en speltmeel)
 • 1 tl bakpoeder
 • 2 eieren
 • 2 el honing
 • 120 ml (plantaardige) melk
 • 150 gr Griekse yoghurt
 • 2 el kokosolie (even laten smelten)

Zo maak je deze ontbijtcake met frambozen

 1. Verwarm de hete lucht friteuse voor op 150 graden en beleg de daarvoor geschikte bakvorm met een bakpapiertje of vet deze in met kokosolie.
 2. Mix alle ingrediënten behalve de frambozen tot een goed beslag.
 3. Giet het beslag in de vorm en verdeel de frambozen er gelijkmatig overheen.
 4. Stel de Fritel Snacktastic 4808 in op 40 minuten en zodat de cake mooi goudbruin bakt.

Heb jij ook een hete lucht friteuse in huis en wat maak jij zoal in dit magische apparaat?

Voordelen van dit Fritel Snacktastic apparaat

ontbijtcake met frambozen

De friteuse maakt gebruik van hete lucht, olie of vet toevoegen is dus niet nodig. Op het display zie je verschillende automatische standen waarmee je niet alleen friet, maar ook kipnuggets, steak en vis bereidt. De timer geeft je vanzelf een seintje wanneer het eten klaar is. Mocht je visite onverhoopt wat later aanschuiven, dan kan je gewoon de warmhoudstand gebruiken om alles op temperatuur te houden. Wanneer je uitgegeten bent, reinig je de binnenpan en het mandje gewoon in de vaatwasser, easy as that!

Wil jij ook zo’n lekker ontbijtcakeje maken maar heb je nog geen hete lucht friteuse? Je schaft deze al aan voor €149,- via coolblue.nl.

Enjoy!

Dit artikel is tot stand gekomen in samenwerking met Coolblue.

4 reacties op “Ontbijtcake met frambozen uit de hete lucht friteuse

  • Anne zegt:

   Ja, dat denk ik wel. Een half uurtje op 170 graden moet voldoende zijn. Wel even goed in de gaten houden en eventueel checken met een saté prikker of de cake gaar is.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

This site uses cookies to offer you a better browsing experience. By browsing this website, you agree to our use of cookies.