Chocoladepudding, makkelijk en lekker

chocoladepudding

Je kent het wel, een heerlijke merengue of pavlova gemaakt en daar zit je dan met al die ei-geeltjes. Wat moet je daar nu mee? En heb jij toevallig ook nog chocoladeletters liggen van sinterklaas? Dan komt dit chocoladepudding recept vast als geroepen!

Benodigdheden voor chocoladepudding (4 personen)

  • 400 ml (plantaardige) melk
  • 100 ml slagroom
  • 2 el ahornisroop
  • 5 ei-gelen (is dat een woord?)
  • 50 gr super pure chocolade

Bereidingwijze

  1. Breng de melk, samen met de slagroom, in een pannetje aan de kook.
  2. Meng in een schaaltje het ei-geel met ahornsiroop
  3. Voeg een klein beetje kokende melk aan het ei-geel mengsel toe (om vriendjes te maken) en meng dit goed door elkaar.
  4. Voeg nu het hele ei-geel mengsel aan de melk toe samen met de pure chocolade.
  5. Roer het geheel daarna op laag vuur goed door tot de chocolade helemaal gesmolten is.
  6. Laat de pudding opstijven in de koelkast.

chocoladepudding

Maak je liever iets anders met chocolade? Probeer dan eens deze pompoen-choco-laagjestaart. Gegarandeerd succes!

Enjoy!

Een reactie op “Chocoladepudding, makkelijk en lekker

  1. Pingback: Quilty pleasure: Merengue kerstkrans - healthyfoodlove

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *