Je kent het wel, een heerlijke merengue of pavlova gemaakt en daar zit je dan met al die ei-geeltjes. Wat moet je daar nu mee? En heb jij toevallig ook nog chocoladeletters liggen van sinterklaas? Dan komt dit chocoladepudding recept vast als geroepen!
Benodigdheden voor chocoladepudding (4 personen)
- 400 ml (plantaardige) melk
- 100 ml slagroom
- 2 el ahornisroop
- 5 ei-gelen (is dat een woord?)
- 50 gr super pure chocolade
Bereidingwijze
- Breng de melk, samen met de slagroom, in een pannetje aan de kook.
- Meng in een schaaltje het ei-geel met ahornsiroop
- Voeg een klein beetje kokende melk aan het ei-geel mengsel toe (om vriendjes te maken) en meng dit goed door elkaar.
- Voeg nu het hele ei-geel mengsel aan de melk toe samen met de pure chocolade.
- Roer het geheel daarna op laag vuur goed door tot de chocolade helemaal gesmolten is.
- Laat de pudding opstijven in de koelkast.
Maak je liever iets anders met chocolade? Probeer dan eens deze pompoen-choco-laagjestaart. Gegarandeerd succes!
Enjoy!
Pingback: Quilty pleasure: Merengue kerstkrans - healthyfoodlove
great! I will try it 🙂 and I recommend you Fitatu app, you will love this.