Pumpkin spice cake met zoete aardappel

Bij de boeklancering van Oh my Pie kreeg ik een heerlijk geurend zakje kruiden mee, pumpkin spice heet het. Door de geur alleen al raakte ik meteen geïnspireerd en begon ik een aantal recepten op papier te schrijven (ja er komt nog meer aan met de pumpkin spices van Green Gypsy). Deze keer combineerde ik de kruiden met zoete aardappel en toen werd het zoals de naam al zegt, een pumkin spice cake met zoete aardappel.

Dit heb je nodig

  • 100 gr havermeel*
  • 150 gr gekookte zoete aardappel (gepureerd)
  • 120 ml (ongezoete) amandelmelk
  • 1/2 el chiazaadjes + 2 el water (chia egg)
  • 2 el ahornsiroop
  • 3 tl pumkin spice van Green Gypsy (dit kan eventueel vervangen worden door kaneel)
  • 1 el notenboter (pindakaas, cashewnotenboter, of een andere zadenboter)
  • 1/2 tl bakpoeder
  • snufje zout
  • handje gemengde noten

* Havermeel maak je makkelijk zelf door havermout fijn te mixen in de blender.

Zo maak je deze pumkin spice cake met zoete aardappel

  1. Verwarm de oven voor op 175 graden en beleg een kleine bakvorm (doorsnede van 12 cm) met bakpapier
  2. Week de chiazaadjes in het water voor ongeveer 5 minuten
  3. Meng alle ingrediënten in de blender goed door elkaar behalve het handje noten
  4. Giet het beslag in de vorm en verdeel de ongezouten gemengde noten over het geheel
  5. Bak de cake in 20 tot 25 minuten af

cake met zoete aardappel cake met zoete aardappel cake met zoete aardappel

PS: Deze cake doet het perfect als ontbijt, maak ‘m de avond ervoor klaar en het is de volgende ochtend dubbel genieten.

Enjoy!

 

4 reacties op “Pumpkin spice cake met zoete aardappel

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *