Quilty pleasure: Merengue kerstkrans

Merengue kerstkrans

Het komt haast nooit voor maar deze keer hebben we een suikerbommetjes recept op healthyfoodlove.nl. Deze merengue kerstkrans mag dan wel niet helemaal healthy zijn, lekker is ‘ie wel en mooi ook! Appie (of beter gezegd Allerhande) bracht bij op het goede idee om deze kerstkrans te maken.

Benodigdheden voor een merengue kerstkrans

Voor de merengue
  • 5 eiwitten*
  • 100 gr kokosbloesemsuiker
  • 75 gr poedersuiker
Voor de topping
  • Slagroom (zelf opkloppen met wat ahornsiroop i.p.v. suiker)
  • 2 verse vijgen
  • dadelstroop
  • handje blauwe bessen
  • 5 takjes rode bessen
  • handje cranberry’s

* Geen idee wat je met de eidooiers aan moet? Maak dan deze lekkere chocopudding!

Bereidingswijze

  1. Verwarm de oven voor op 140 graden en beleg een bakplaat met bakpapier
  2. Zorg dat je kom en mixer vetvrij zijn (door ze bijv. in te wrijven met citroensap).
  3. Scheidt de eidooiers van het eiwit.
  4. Mix het eiwit stijf en voeg daar steeds wat suiker bij. Wanneer de eiwitten glanzend stijf zijn mag de poedersuiker er bij, spatel deze voorzichtig door het eiwit.
  5. Schep 6 grote klodders en nog wat kleintjes op de bakplaat en droog de merengue voor 45 minuten op 140 graden. Zet daarna de oven terug naar 90 graden en laat de merengue nog minimaal 2 uur in de oven staan (afhankelijk van de oven zelf nog iets langer).
  6. Laat de merengue in dichte oven volledig afkoelen, leg daarna de grote toeven in een ring op een mooi dienblad of bord
  7. Spuit je zelfgemaakte slagroom tussen de merengue toeven en garneer met het geheel met de vijgen, blauwe bessen, rode bessen en kleine merengue’s.
  8. Sprenkel als laatste wat dadelsiroop over het geheel en vergeet natuurlijk niet te genieten (en te delen met ieder die je lief en dierbaar is).

Merengue kerstkrans Merengue kerstkrans

Enjoy!

3 reacties op “Quilty pleasure: Merengue kerstkrans

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *