Search
brownie taart

Red velvet brownie taart

Joe, ik heb weer een top recept deze keer. Bij Marike van Ohmypie.nl zag ik een ontzettend lekkere taart voorbij komen, de Brownie & Berry pie. De bodem van deze fantastische taart was precies waar ik naar op zoek was, als hoofdingrediënt een zoete aardappel, echt onwijs lekker.

Dit heb je nodig voor deze heerlijke red velvet brownie taart

Voor de brownietaart
  • 300 gr zoete aardappel
  • 2 eieren
  • 2 el ahornsiroop
  • 50 gr amandelmeel
  • 1 el bakpoeder
  • 4 medjoul dadels
  • 1 el kokosolie
  • 3 el cacao
Voor de topping
  • 150 gr kwark
  • 1 blaadje gelatine
  • 1 el ahornsiroop
  • 1 zakje/handje beetroot crisps* (ik gebruikte deze)

*  Je kan eventueel ook ander ge(vries)droogt fruit/groente gebruiken

Zo maak je deze heerlijke taart

  1. Kook de zoete aardappel zacht en verwarm de oven voor op 175 graden
  2. Beleg een springvorm (ong. 20 cm doorsnede) met bakpapier of vet deze in
  3. Klop de eieren samen met de ahornsiroop op en mix in de blender de zoete aardappel tot puree
  4. Voeg het amandelmeel, bakpoeder, cacao, kokosolie en de (geweekte) dadels toe aan de aardappel puree en mix dit tot een stevig beslag. Is het beslag te stevig, voeg dan wat (plantaardige) melk toe.
  5. Giet het mengsel in de springvorm en zet de taart voor ongeveer 40 minuten in de oven
  6. Laat de brownietaart volledig afkoelen
  7. Week het gelatineblaadje en los deze daarna in een pannetje met een klein laagje water op
  8. Klop de kwark op en voeg hier de gelatine en ahornsiroop aan toe. Giet het mengsel over de brownie taart.
  9. Mix de beetroot crisps fijn in de blender (of reageer je agressie af met een pollepel) en strooi dit over je taart.
  10. Laat de taart minstens een uur opstijven in de koelkast.

brownie taart

Zoals ik al zij heeft Marike mij weer geïnspireerd voor deze taart, alleen kon ik haar taart niet precies maken omdat ik daar niet alles voor had. Daardoor ontstond wel dit prachtige en vooral heel erg lekkere taartje.

Succes gegarandeerd!

Enjoy!

 

 

8 comments

  • Marlotte

    Wauw, ziet er heel lekker en mooi uit! Ik ben benieuwd naar de crisps, die heb ik nog niet geprobeerd.

    22 februari 2017 at 08:30
  • Roos

    Het ziet er alleen al súper mooi uit! En het lijkt mij ook, zoals altijd bij jouw recepten, heerlijk.

    22 februari 2017 at 08:36
  • Demi | StudioKOOK

    Deze taart lijkt me echt onwijs lekker!

    22 februari 2017 at 09:44
  • Rachel Kromdijk

    oh of het rode vervangen door zoute karamel, IK KRIJG HONGER!!! haha looking good, ik heb deze opgeslagen

    22 februari 2017 at 15:30
  • Karlien - Polished Cats

    mmm ziet er weer heerlijk uit zeg
    zou ik ook wel eens willen proberen eigenlijk

    liefs
    Karlien

    22 februari 2017 at 18:11
  • Ineke

    Wauw!! Lijkt me heerlijk gewoon!

    2 maart 2017 at 20:02

Hi, Leuk dat je wilt reageren. Laat hier je reactie achter.