Bananenbrood kent iedereen intussen wel en daarom maakte ik er voor de verandering nog eentje. Deze chocolade variant is super luchtig en heeft een rijke choco-smaak. Zullen we het proberen?
Dit heb je nodig voor jouw speciale chocolade bananenbrood
- 180 gr speltmeel
- 1,5 tl baking soda
- 2 eieren
- 2 bananen
- 120 ml lijnzaad drink (@ooomega) of een andere (plantaardige) melk
- 60 ml ahornsiroop
- 2 el cacao (@genume)
- handje amandelen
Zo maak je dit bananenbroodje
- Verwarm de oven voor op 175 graden en beleg een cake vorm met bakpapier
- Mix het speltmeel en baking soda door elkaar
- Klop de eieren lobbig en prak de bananen
- Meng de eieren, bananen, lijnzaad drink en ahornsiroop goed door elkaar
- Voeg hier het meelmengsel en cacao aan toe en roer het geheel door elkaar
- Hak de amandelen in stukjes verdeel deze door het beslag
- Giet het beslag in de vorm en garneer eventueel nog met wat noten/granola of iets dergelijks.
- Bak de bananenbrood in ongeveer 45 minuten af en laat ‘m daarna volledig afkoelen
Maak jij wel vaker je eigen bananenbrood en ben je op zoek naar meer lekkere recepten. Ik heb ze voor je verzameld en je vindt ze hier.
Ga jij deze maken? Tag me dan even op instagram @healthyfoodlove.nl, dat vind ik leuk!
Enjoy!
*Dit recept bevat producten die ik ter review heb ontvangen.
Hmm daar heb ik echt zin in! En ik heb nog twee enorm rijpe bananen hier, dus misschien ga ik straks wel meteen aan de slag 🙂
WAt ziet het er weer heerlijk uit. Lijnzaad dRink ken ik niet, dit wil ik wel proBeren.
Wauw dat ziet er echt heel lekker uit! 🙂
Dankjewel Jessica!
Pingback: Gab’s bananencake met kokos - healthyfoodlove
Pingback: Bananenbrood met choco-pindakaas vulling - healthyfoodlove
Ha Anne, Wat een heerlijk brood recept! Ik ga hem zeker vaker maken.