Search
bananencake met kokos

Gab’s bananencake met kokos

Stel je voor: je hebt enorm veel trek en in de hoek doet een snoeppot al de hele dag zijn best om jouw aandacht te trekken. Je hebt echter besloten dat je vanaf vandaag echt gezond zou eten, dus eigenlijk wil je niet toegeven aan die gillende dropjes.

Toch beweeg je als vanzelf langzaam richting de keuken om eens een flinke greep in de pot te doen. En dan besef je je opeens: ik heb nog een stuk bananenbrood met kokos in de koelkast liggen! Pfoe, het gevaar is afgewend. Jouw trek is weer gestild en je hebt geen ongezonde dingen gegeten. You can thank me later.

Print

Gab’s bananencake met kokos

Course Snack
Prep Time 10 minutes
Cook Time 45 minutes
Total Time 55 minutes
Servings 10 plakken

Ingredients

 • 150 gr havermout
 • 3 eieren
 • 3 bananen (rijp)
 • 1 snuf zout
 • 100 gr cranberry's
 • 50 gr kokosrasp
 • 1 tl bakpoeder
 • 2 el amandelschaafsel

Instructions

 1. Verwarm de oven voor op 190 graden (hetelucht).

 2. Doe de eieren en de banaan in de blender en mix dit net zolang totdat de banaan helemaal gepureerd is, en het geheel luchtig. Daarna mag de havermout, het zout, het bakpoeder en de kokos erbij.

 3. Schenk het beslag over in een kom en roer de cranberry’s er doorheen.

 4. Vet het cakeblik in en beleg het met bakpapier. Giet vervolgens het beslag in het blik en strooi het amandelschaafsel over de bovenkant.

 5. Schuif het bananenbrood voor 45 minuten in de oven. Vergeet hem, voordat je hem eruit haalt, niet even te controleren op gaarheid met een satéprikker!

Ben je benieuwd naar de persoon achter dit recept? Gabriëlla heeft dit recept bedacht en zij zal maandelijks een lekker recept plaatsen op healthyfoodlove.nl

bananencake met kokos

Nog op zoek naar meer lekkere bananenbrood recepten? Ik heb ook nog een onwijs lekkere variant met koffie en ook nog eentje met chocolade. Je vindt ze allemaal op healthyfoodlove.

Enjoy!

1 comment

Hi, Leuk dat je wilt reageren. Laat hier je reactie achter.