Snel, gezond en nog lekker ook, dat kan! Deze bananenbrood is zo gemakkelijk te maken, het is gewoon een kwestie van alle ingrediënten bij elkaar mixen-bakken-opeten! Zin in een old-fashion bananenbrood met een lekkere vulling van blauwe bessen en dadel? Dan gaan we snel aan de slag..
Wat heb je nodig
- 3 bananen
- 175 gr havermout
- 2 eieren
- 3 el agavesiroop (of meer als je dat lekker vindt)
- 1 tl baking soda
Voor er door heen
- 3 dadels
- 2 handjes blauwe bessen
- 1 el hazelnoten (in stukjes)
Of gewoon wat je zelf wil, alles kan!
Hoe maak je deze bananenbrood
Zoals ik al zij, alles bij elkaar en mixen maar.
- Verwarm de oven voor op 180 graden en beleg een brood/cake -vorm met bakpapier
- Mix alle ingrediënten, behalve je extra’s (blauwe bessen, dadels en hazelnoten bijv.) goed door elkaar in de blender.
- Giet het mengsel in je vorm en meng hier de dadels (in stukjes) en blauwe bessen door heen. Strooi als laatste de nootjes in stukjes over het mengsel
- Zet je bananenbrood voor 25-30 minuten in de oven en laat deze na het bakken volledig afkoelen
Enjoy!
Fijn receptje, en wat een goed idee om er dadels doorheen te doen! Ik ben gek op dadels, maar heb dit nog nooit in mijn bananenbrood verwerkt. Ook vind ik blauwe bessen in bananenbrood altijd een heerlijke combinatie. 🙂
Dan moet je dat echt eens proberen Roos, dadels in bananenbrood zijn zo’n lekkere zoete toevoeging!
Oh dat ziet er lekker uit! Bijna alle ingrediënten hebben we ook al in huis. Wil ik uitproberen!
Ik zeg ”doen” Kim! Het is echt onwijs lekker, en je kan er gewoon heel veel van op eten (is toch niet slecht voor je :))
Oehh! Lekker! Ik hou echt van banaan ook 🙂
hij ziet er naast lekker ook nog eens heel erg mooi uit!
Wat een handig recept!
Oeh la la, het ziet er zo gezellig en lekker uit op de foto. Klinkt superlekker.
Dit ziet er echt heerlijk uit! Ik ga het zeker een keer proberen, maar dan zonder dadels 🙂
Dat is het zeker, ik hoor graag of het je gesmaakt heeft (en zonder dadels is ‘ie bijna net zo lekker hoor).
oh wat ziet dat er lekker uit! ik ga het binnenkort een keertje proberen te maken!
Thnx!!
Oh heerlijk! Ik heb nog een paar bananen in de vriezer (om te voorkomen dat ze weg moesten), die wachten op zo’n lekker recept. Bij deze gevonden dus!
Wat gaaf Sjoukje, ik ben benieuwd of ‘ie gesmaakt heeft. Laat je het even weten? (ps: bananen in de vriezer is echt de beste uitvinding ooit hé?)
Hoi! Allereerst: bedankt voor je lieve reactie op mijn blog 🙂 Leuk, want daardoor ontdekte ik weer jouw blog. Wat een heerlijke recepten zeg! En nog mooie foto’s ook. Ik ga je zeker volgen via Bloglovin’.
Liefs, Janna
Ah dankjewel Janna!
Pingback: Bananentaart met vulling en pecannoten - healthyfoodlove