Appeltaart met mascarponevullling

Gezonde Appeltaart met mascraponevullling

Vandaag weer een appeltaartje voor jullie, na het maken van de appeltaart-granola vorige week werd ik door één van jullie op het idee gebracht om weer eens een appeltaart te gaan bakken. Deze appeltaart is natuurlijk niet de standaard appeltaart die we allemaal wel kennen, deze keer heb ik een versie met mascarpone vulling gemaakt. En dat is echt lekker, geloof mij!

Wat heb je nodig
voor de bodem
  • 125 gr pecannoten
  • 25 gr hazelnoten
  • 2 el gesmolten roomboter of kokosolie
  • 2 el ahornsiroop
voor de vulling
  • 250 gr mascarpone
  • 2 eieren
  • 80 gr agavesiroop
  • 1 el tarwemeel
  • 2 tl kaneel
voor de topping
  • 2 appels
  • 2 tl kaneel / 2 tl agavesiroop
  • handje granola of grof gehakte noten

Gezonde Appeltaart met mascraponevullling

Hoe maak je deze taart
  1. Verwarm de oven voor op 180 graden en beleg de bodem van een springvorm met bakpapier, vet de randen in met boter of kokosolie.
  2. Meng de ingrediënten voor de bodem in een blender goed door elkaar tot een stevig mengsel
  3. Verdeel het mengsel over de bodem (neem een stukje van de zijranden mee) en zet deze voor 15 minuten in de oven
  4. Meng de eieren en agavesiroop met de mixer door elkaar, voeg de mascarpone, meel of bloem en kaneel toe en mix dit nog eens goed door elkaar
  5. Giet dit mengsel over de (wat afgekoelde) bodem
  6. Snijd de appel in vier en verwijder het klokhuis, snijd de stukjes appel in smalle schijfjes
  7. Strooi de granola over het mascarpone mengsel en duw dan de schijfjes appel dakpansgewijs in het mengsel
  8. Strooi als laatste wat kaneel over het geheel en sluit af met een klein beetje agavesiroop
  9. Zet de taart voor 55 minuten in de voorverwarmde oven
  10. En geniet…

Gezonde Appeltaart met mascraponevullling Gezonde Appeltaart met mascraponevullling  Gezonde Appeltaart met mascraponevulllingGezonde Appeltaart met mascraponevullling Gezonde Appeltaart met mascraponevullling Gezonde Appeltaart met mascraponevulllingGezonde Appeltaart met mascraponevullling Gezonde Appeltaart met mascraponevullling

Enjoy!

12 reacties op “Appeltaart met mascarponevullling

  1. Janice zegt:

    Wauw prachtig gedaan!

    Ziet er zoo lekker meid! Ik heb wel hulp nodig maar ik ga het zeker proberen:D

    Ik heb een leuke giveaway op mijn blog en geef 3x een Michael Kors Hamilton tas weg!

    Xxx

  2. Pingback: Glutenvrije appeltaart - healthyfoodlove

  3. Pingback: 10 x de lekkerste gezonde taart recepten - healthyfoodlove

  4. Caroline zegt:

    Ik wil je allereerst bedanken voor al de lekkere recepten op de website. Ook deze taart ziet er weer heerlijk uit! Ik heb wel een vraagje: Kan de tarwemeel ook vervangen worden door een glutenvrij product?

    • Anne zegt:

      Hoi Caroline, bedankt voor de complimenten! Ik denk dat je de tarwemeel in dit recept zelfs wel helemaal weg kan laten. Moet goed komen, anders zou je het ook door boekweitmeel kunnen vervangen.

  5. Laura zegt:

    Heerlijk recept! Alleen wel goed te vermelden voor hoeveel personen hij is (en vooral hoe klein de springvorm is). Halverwege kwam ik er achter dat ik niet voldoende bodem-mengsel had dus ben ik overgestapt op een cakeblik… Hij staat nu in de oven, ik ben benieuwd 🙂

  6. Jiske zegt:

    Ik heb deze taart gemaakt gisteren, en hij is echt heerlijk! Ik had wel een te grote taartvorm dus ik heb wat extra bodem gemaakt. De vulling was wat mij betreft voldoende, ook voor de grotere variant!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *