Wat heb je nodig
voor de bodem
- 125 gr pecannoten
- 25 gr hazelnoten
- 2 el gesmolten roomboter of kokosolie
- 2 el ahornsiroop
voor de vulling
- 250 gr mascarpone
- 2 eieren
- 80 gr agavesiroop
- 1 el tarwemeel
- 2 tl kaneel
voor de topping
- 2 appels
- 2 tl kaneel / 2 tl agavesiroop
- handje granola of grof gehakte noten

Hoe maak je deze taart
- Verwarm de oven voor op 180 graden en beleg de bodem van een springvorm met bakpapier, vet de randen in met boter of kokosolie.
- Meng de ingrediënten voor de bodem in een blender goed door elkaar tot een stevig mengsel
- Verdeel het mengsel over de bodem (neem een stukje van de zijranden mee) en zet deze voor 15 minuten in de oven
- Meng de eieren en agavesiroop met de mixer door elkaar, voeg de mascarpone, meel of bloem en kaneel toe en mix dit nog eens goed door elkaar
- Giet dit mengsel over de (wat afgekoelde) bodem
- Snijd de appel in vier en verwijder het klokhuis, snijd de stukjes appel in smalle schijfjes
- Strooi de granola over het mascarpone mengsel en duw dan de schijfjes appel dakpansgewijs in het mengsel
- Strooi als laatste wat kaneel over het geheel en sluit af met een klein beetje agavesiroop
- Zet de taart voor 55 minuten in de voorverwarmde oven
- En geniet…








De foto’s vind ik geweldig en ik denk dat de geur in de keuken heerlijk is als de taart klaar is.
Wauw prachtig gedaan!
Ziet er zoo lekker meid! Ik heb wel hulp nodig maar ik ga het zeker proberen:D
Ik heb een leuke giveaway op mijn blog en geef 3x een Michael Kors Hamilton tas weg!
Xxx
Wat lekker origineel appeltaartreceptje! Dit ga ik maken. Lijkt me zo lekker!
Wat leuk, laat je even weten of ‘ie gesmaakt heeft?
Pingback: Glutenvrije appeltaart - healthyfoodlove
Pingback: 10 x de lekkerste gezonde taart recepten - healthyfoodlove
Ik wil je allereerst bedanken voor al de lekkere recepten op de website. Ook deze taart ziet er weer heerlijk uit! Ik heb wel een vraagje: Kan de tarwemeel ook vervangen worden door een glutenvrij product?
Hoi Caroline, bedankt voor de complimenten! Ik denk dat je de tarwemeel in dit recept zelfs wel helemaal weg kan laten. Moet goed komen, anders zou je het ook door boekweitmeel kunnen vervangen.
Heerlijk recept! Alleen wel goed te vermelden voor hoeveel personen hij is (en vooral hoe klein de springvorm is). Halverwege kwam ik er achter dat ik niet voldoende bodem-mengsel had dus ben ik overgestapt op een cakeblik… Hij staat nu in de oven, ik ben benieuwd 🙂
Aah, ik heb deze inderdaad in mijn 22 cm vorm gebakken. Is het uiteindelijk goed gekomen?
Ik heb deze taart gemaakt gisteren, en hij is echt heerlijk! Ik had wel een te grote taartvorm dus ik heb wat extra bodem gemaakt. De vulling was wat mij betreft voldoende, ook voor de grotere variant!
Dat is goed om te horen! Fijn ook dat het alsnog gelukt was in de grotere vorm.
Hallo, wat een heerlijke taart! Ik zou hem ook graag maken voor mijn schoonouders, die eten alleen vetarm. Zou het mogelijk zijn de mascarpone door kwark te vervangen?
Groeten Romy