4 x gezonde en lekkere snack balletjes

Gezond snacken

Je hebt ze vast al vaker voorbij zien komen, maar ze zijn en blijven echt een groot favoriet! De snackballetjes in alle soorten en varianten, goed voor een energie boost en nog eens gezond ook. Ik heb ze al in meerdere varianten gemaakt. Het leek mij dan ook een super goed idee om deze eens bij elkaar te pakken en met jullie te delen.

Gezond snacken en zelf tussendoortjes maken hoeft echt niet moeilijk te zijn. Ik doe het zelf inmiddels een jaar en het bevalt me heel goed. Ik las laatst ergens iets in de trend van ”Ik kan alles eten, maar ik kies er voor dit niet te doen. Gewoon omdat ik me hierdoor een beter mens voel”, dit zou zomaar een uitspraak van mij kunnen zijn.. En jij kan het ook!

Carrotcake snackballetjes

gezond snacken

Uit een mislukte carrotcake zijn deze heerlijke snackballetjes ontstaan. Heb je dat ook wel eens? Ga je vol goede moed een lekkere taart maken en dan wordt het een regelrechte flop. Maar iets dat er niet mooi uit ziet, kan wel heel lekker zijn, rol balletjes van die mislukte taart en strooi er wat kokos op… En zo kwam ik op deze carrotcake snackballetjes. Het recept vindt je hier.

Snackballetjes met aardbei

Gezond snacken

Omdat de wortel snack balletjes zo goed bevielen, besloot ik dat ik ze nog wel eens wilde maken maar dan wel anders natuurlijk. Snackballetjes met aardbei, chiazaad en havermout is de nieuwe formule geworden, dit is een hele goed combi wat mij betreft. Door deze snackballetjes is suikervrij en verantwoord snacken helemaal niet moeilijk! Voor het hele recept moet je hier even kijken.

Choco-pinda snackballetjes

Choco-pinda snackballetjes

Toen Marijke van Easy Daily Food mij vroeg of ik als gastblogger eens een leuk recept wilde maken voor haar blog bedacht ik binnen no-time dat de snackballetjes wel een heel goed idee waren. Maar daarvoor moest ik natuurlijk wel weer een nieuwe versie gaan bedanken. Aangezien chocolade en pindakaas bij de meeste mensen wel favoriet is, werd dit de nieuwe combi voor het recept. Neem even een kijkje op Easy Daily Food voor dit heerlijke recept (en natuurlijk andere leuke food en niet-food gerelateerde artikelen).

Snackballetjes met dadel en gepofte rijst

Suikervrije snackballetjes met gepofte rijst en dadel

Deze behoort zeker tot mijn top 3, de gepofte rijst geef een heerlijk crunchy effect en het eten van deze balletjes is dus echt genieten. Ze hebben wel iets weg van een snicker-smaak, ik denk dat ik hier niet veel over kan zeggen verder (behalve dan dat ze gewoon echt fantastisch zijn). Proberen? Check het recept hier.

Ik hoop dat je hier weer lekkere maar vooral verantwoorde inspiratie van gekregen hebt. Geloof mij gezond en verantwoord eten hoeft helemaal niet lastig te zijn. Als ik het kan, kan jij het ook! 

Ga je ze ook maken? Laat je even weten of ze gesmaakt hebben (of link me even op instagram), dat vindt ik altijd leuk om te weten.

4 reacties op “4 x gezonde en lekkere snack balletjes

  1. Pingback: Pumpkin spice bliss balls met pijnboompitjes - healthyfoodlove

  2. Pingback: Choco haverkoeken - healthyfoodlove

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

This site uses cookies to offer you a better browsing experience. By browsing this website, you agree to our use of cookies.