Super snel maisbrood

maisbrood

Sinds ik in het bezit ben van een echte Bosch keukenmachine ben ik helemaal niet meer uit de keuken te slaan. Ik bak het liefst dagelijks wat lekkers en laat mijn (nu al) trouwe vriend dan het zware werk doen. Deze keer ging ik aan de slag met de roergarde van het apparaat, een super handige tool die het beslag alle kanten van de beslagkom laat zien door zijn drie dimensionale draai beweging. Zin in een lekker maisbrood, pak dan jouw keukenmachine er bij en ga aan de slag.

Ingrediënten voor 1 maisbrood

maisbrood

 • 100 gr maismeel
 • 125 speltmeel
 • 10 gr bakpoeder
 • snufje zout
 • 50 ml agavesiroop
 • 240 ml (plantaardige) melk
 • 4 el (plantaardige) olie

Bereidingswijze

 1. Verwarm de oven voor op 200 graden en vet een cake- of broodvorm in met olie/boter.
 2. Meng alle droge ingrediënten met de roergarde op stand 1 in de keukenmachine door elkaar.
 3. Voeg vervolgens de rest van de ingrediënten toe en meng het geheel op stand twee tot een stevig beslag.
 4. Giet het beslag in de vorm en bak het maisbrood in 20 minuutjes goudbruin.

maisbrood maisbrood maisbrood maisbrood maisbrood maisbrood

Nog even een korte eind review over deze Bosch krachtpatser

Zoals jullie gemerkt hebben, ben ik afgelopen tijd behoorlijk close geweest met mijn nieuwe aanwinst. Vorige keer bakte ik een speciale appeltaart en die viel al bij iedereen in smaak, ook hielp mijn lieve keukenmachine mij om perfecte merengues te maken. Kortom, ik wil mijn krachtpatser en Bosch even een persoonlijk bedankje geven. Wat een top ding is het! Het kost niet nix, maar dan heb je ook wat. Als het niet zo was, dan zou ik het je ook zeker zeggen maar ik moet gewoon (h)eerlijk bekennen, een apparaat als deze gaat je niet teleurstellen.

Binnenkort nog veel meer lekkere recepten die ik samen met mijn krachtpatser uit de keuken tover. Tot snel!

Enjoy!

Een reactie op “Super snel maisbrood

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

This site uses cookies to offer you a better browsing experience. By browsing this website, you agree to our use of cookies.