Appel crumble met Griekse yoghurt

Appel crumble

Ik ben er nog niet uit of dit het perfecte ontbijt is, een heerlijk tussendoortje, een echte traktatie voor op een verjaardag of simpelweg een heel fijn dessert. Waar ik wel uit ben, is dat deze appel crumble met Griekse yoghurt ontiegelijk lekker is. Het recept wordt gezoet door natuurlijke producten, waardoor ik fabriekssuiker achterwege heb kunnen laten. Wat vind jij het beste tijdstip om dit lekkernij naar binnen te schuiven?

Ingrediënten voor een schaal appel crumble

  • 2 Jonagold appels
  • 150 gram havermout
  • 100 gram gemengde ongezouten noten
  • 50 gram rozijnen
  • 3 eetlepels honing
  • 1 flinke snuif kaneelpoeder
  • 1 theelepel vanille extract
  • mespuntje zout
  • Griekse yoghurt 0% vet

Zo maak je deze heerlijke appel crumble met Griekse yoghurt

  1. Verwarm de oven voor op 200 graden (hetelucht).
  2. Schil de appel en snijd deze in gelijke blokjes.
  3. Meng ze samen met de havermout, noten, het zout, de honing, kaneelpoeder en het vanille extract door elkaar. Dit kan best een flink werkje zijn. Het is namelijk de bedoeling dat alle ingrediënten voorzien zijn van een dun laagje honing.
  4. Beleg een bakblik met bakpapier en strooi daar de crumble over uit. Schuif hem voor 30 minuten de oven in. Vergeet halverwege niet alles even door elkaar te gooien, zodat beide kanten goed bruin worden.
  5. Is je mengsel nog niet gekleurd? Laat hem dan nog wat langer staan. Als hij het gewenste kleurtje wel heeft bereikt, mag je de rozijnen erbij doen. Zet het bakblik daarna voor 3 minuten nog even terug op een temperatuur van 180 graden.

Appel crumble

De appel crumble is het lekkerst wanneer je hem warm eet met een flinke eetlepel Griekse yoghurt erbij. Geniet ervan!

Dit was weer een heerlijk receptje van onze lieve Gab, heb je haar nieuwe site design (+naam) al even bekeken?

Meer lekkere recepten van Gabriëlla proberen? Je vindt ze hier.

Enjoy!

Een reactie op “Appel crumble met Griekse yoghurt

  1. Pingback: 3 x de lekkerste ontbijtrecepten - healthyfoodlove

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *