Uzuma sapkuur STEADY | Yay or nay

Uzuma sapkuur STEADY

Ja hoor lieve mensen, ook Anne heeft het gedaan. Een echte sapkuur, een week lang! Nog niet zo heel lang geleden deed mijn zus de detox kuur van Uzuma, haar enthousiasme werkte aanstekelijk en ik wilde het eigenlijk ook wel eens proberen.

Ik twijfelde wat over de detox en besloot Uzuma hier een mailtje over te sturen, Anna van Uzuma gaf aan dat het STEADY programma misschien beter bij mij zou passen want zoals ze zelf zeggen:

Het Uzuma STEADY programma is door een speciale mix van voedzame slow juice een extra aanvulling op je dagelijkse energiebehoeften.

Anna stuurde mij een doos met 28 slow juice sapjes toe en de kuur kon beginnen.

Een week lang heb ik naast mijn gezonde lunch en diner, elke dag 4 flesjes sap gedronken. Voor elke dag was een speciaal programma opgezet zodat je elke dag op een ander moment een bepaald sapje drinkt. Super handig!

 

Hoe werkt het

Eigenlijk is het heel simpel, je drinkt gewoon elke dag 4 flesjes sap naast je lunch en maaltijd. Daarbij is het wel heel belangrijk dat je voldoende water drinkt, bij Uzuma geven ze aan dat 2 liter echt het minimum is maar dat lijkt mij ook niet meer dan normaal (al ben ik zelf wel slecht in voldoende water drinken).

De dagelijkse schema’s hebben mij hier wel behoorlijk bij geholpen, het schema heb ik dan ook strikt aangehouden om aan voldoende liters water te komen.

Natuurlijk zijn er ook nog andere sapkuren die je via Uzuma kan volgen, deze vind je hier.

Wat vind ik van de sapjes

De sapjes zien er op het eerste oog echt super lekker uit, ze worden gekoeld verstuurd en komen dus bevroren aan. Toch moest ik aan sommige smaken echt wel wennen, bijvoorbeeld de smaak fuse, waarin rode biet en bleekselderij was niet helemaal mijn ding. Mijn persoonlijke favoriet was de smaak shine, deze sap bestaat voornamelijk uit wortel en appel, echt ontzettend lekker.

De sappen van Uzuma zijn ook nog eens helemaal zonder toevoegingen, helemaal vegan en vrij van lactose en dergelijke. Hierdoor zijn de sappen voor bijna iedereen geschikt en dat is iets wat ik wel heel fijn vind.

Uzuma sapkuur STEADY

Krijg je dan geen honger als je alleen maar sapjes drinkt?

Omdat ik het steady programma heb gevolgd, at ik wel gewoon lunch en diner. Ik moet eerlijk toegeven dat ik verder echt geen moment trek had, ik vergat zelfs weleens een flesje te drinken.

De voor- en nadelen op een rijtje

voordelen

 • je voelt je heel gezond en clean
 • de sappen zitten boordevol voedzame stoffen
 • je krijgt de sappen bevroren thuis gestuurd en je kan ze dus makkelijk 3 weken in de vriezer of koelkast bewaren
 • je krijgt er een schema bij zodat je niet zelf uit hoeft te rekenen wanneer je wat moeten eten

nadelen

 • niet alle sapjes (vind ik) zijn even lekker

Tip: als je net als mij niet aan de smaak van alle sapjes even goed kan wennen, is het handig om ze met een rietje te drinken!

Ik raad je zeker aan om dit ook eens te proberen, zelf ga ik gewoon weer een tijdje zonder Uzuma sapjes leven (ik ben namelijk verliefd op mijn ontbijtje elke ochtend, die heb ik wel gemist).

 

*Dit artikel is geschreven in samenwerking met Uzuma juices, dit verandert niets aan mijn mening.

4 reacties op “Uzuma sapkuur STEADY | Yay or nay

 1. Sandra zegt:

  Top dat je verschillende programma’s hebt. Echt alleen op sapjes leven lijkt mij vreselijk, maar als je er inderdaad lunch en avondeten bij mag is het al anders. Toch ben ik geen fan van dit soort dingen. Geef mij maar gewoon iets kauwbaars, haha!

 2. Beautyjuf zegt:

  Meid, dankjewel voor je fijne & duidelijke uitleg! In eerste instantie dacht ik dat je alleen nog maar sapjes zou gaan drinken, maar dit lijkt mij een beter (gezonder) alternatief. Ik kan me heel goed indenken dat je na een aantal dagen lekkerder in je vel zit en minder zin hebt in zoetigheid. Ik merk dat verschil al wanneer ik een aantal dagen (groene) smoothies achter elkaar drink (met uiteraard 3 – 4x een maaltijd per dag). Bieten en bleekselderij lijkt mij ook niet zo’n hele lekkere combinatie 😉

 3. Nesrin zegt:

  Knap werk hoor! Ik heb twee keer een detox gedaan maar nog nooit een sapkuur. De flesjes zien er heel smakelijk uit maar bleekselderij en bieten klinkt inderdaad niet zo heel lekker 😉

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

This site uses cookies to offer you a better browsing experience. By browsing this website, you agree to our use of cookies.