Search
courgette broodje

Gezond | Courgette-noten broodje

Een brood bakken met als hoofdingrediënten, courgette, dat kan! Zonder plan kocht ik een courgette in de supermarkt en dit broodje een paar uur later ineens de oven uitrollen. Het recept is simpel en lekker, dus waar wacht je nog op?

Dit heb je nodig voor een courgette broodje

  • 1 courgette
  • 200 gr speltmeel (mag ook tarwe-, haver-  of een andere meelsoort zijn)
  • 75 ml ahornsiroop
  • 80 ml kokosolie (gesmolten)
  • 120 ml (amandel)melk
  • 2 eieren
  • 1 tl bakingsoda
  • snufje zout
  • 1 tl pumkin spice (anders wat nootmuskaat en kaneel)
  • 75 gr gemengde noten

En zo maak jij je eigen courgette broodje vliegensvlug

  1. Verwarm de oven voor op 175 graden en vet een cake/brood vorm in met olie of beleg deze met bakpapier
  2. Meng de gesmolten kokosolie en ahornsiroop goed door elkaar, mix daarna beide eiren er doorheen (blijf mixen tot het een opgeklopt effect heeft)
  3. Rasp de courgette grof
  4. Voeg de melk baking soda, zout, pumkinspice  en courgette toe aan het kokosolie mengsel en roer dit samen goed door
  5. Voeg als laatste het meel toe en meng dit alles goed door elkaar tot een stevig beslag
  6. Hak de noten eventueel wat fijn en voeg deze aan je beslag toe
  7. Giet het beslag in je bakvorm en bak het brood in ongeveer 50 minuten af

courgette broodje courgette broodje courgette broodje courgette broodje

Bewaren kan een paar dagen in de koelkast en zelfs een paar maanden in de vriezer.

Enjoy! 

 

5 comments

  • Roos

    Wat apart, maar het lijkt mij wel heel erg lekker!

    3 maart 2017 at 10:48
  • Anna

    Wow, met courgette! Wat bijzonder. Lijkt me heel leuk om eens te proberen!

    3 maart 2017 at 12:55
  • Demi | StudioKOOK

    Wat een heerlijk recept!

    4 maart 2017 at 12:03
  • Nesrin

    Klinkt goed! Ik wil ook een keer bakken met courgette, ik heb ontzettend veel recepten met courgette op Pinterest opgeslagen maar ik heb het nog altijd nooit geprobeerd.

    4 maart 2017 at 18:28
  • marleen

    Wat een supermooie foto’s zeg! En het broodje lijkt me ook heerlijk!

    4 maart 2017 at 18:35

Hi, Leuk dat je wilt reageren. Laat hier je reactie achter.