Vegan appelmoes cake

Vegan appelmoes cake

Jullie kennen vast wel de appelmoes cake die een tijd geleden al eens op healthyfoodlove voorbij kwam, maar die was niet helemaal vegan. Deze keer dus een ei-loze variant maar echt niet minder lekker!

Dit heb je nodig voor een vegan appelmoes cake

  • 100 gr havermout (eventueel glutenvrij)
  • 2 el amandelmeel
  • 1 tl baking soda
  • 1/2 tl bakpoeder
  • snufje zout + nootmuskaat + kaneel
  • 100 gr zelfgemaakte appelmoes (check in dit recept hoe ik dat doe).
  • 60 ml kokosolie (gesmolten)
  • 60 ml ahornsiroop
  • 1 appel ter garnering

Zo maak je ‘m binnen een handomdraai

  1. verwarm de oven voor op 175 graden en beleg een cakevorm met bakpapier
  2. Meng alle droge ingrediënten goed door elkaar
  3. Meng in een andere schaal de appelmoes, ahornsiroop en kokosolie door elkaar
  4. Voeg de droge ingrediënten aan het appelmoesmengsel toe en roer het geheel goed door tot een stevig beslag
  5. Giet het beslag in de cakevorm en snijd nu de appel in schijfjes, zet de schijfjes rechtop in het beslag
  6. Bak de cake in ongeveer 30 minuten af

Serveertip: Klopt wat kokosroom op met ahornsiroop en serveer dit bij je appelcake!

Vegan appelmoes cake Vegan appelmoes cake

Enjoy!

7 reacties op “Vegan appelmoes cake

  1. Olivia zegt:

    Hey! Net je appelmoescake gemaakt. Ik vind hem echt heel erg lekker, ik heb kokosmeel gebruikt ipv amandelmeel omdat die zak al open was 😉 Lukt ook perfect. Ik vind de cake persoonlijk wel heel brokkelig, dus ook heel moeilijk om aan te snijden. Ik dacht van het deeg volgende x koekjes te maken. Dat lijkt me beter te gaan lukken. Smaak is alleszins op&top! Bedankt voor dit recept xxx

    • Anne zegt:

      Hoi Olivia, ik had je reactie even helemaal over het hoofd gezien. Jammer dat je cake wat brokkelig uitgevallen is. Hieronder heeft Patricia ook een reactie achtergelaten, misschien een handige tip voor jou?

  2. Pingback: 30 dagen VEGAN | E-Book + Winactie - healthyfoodlove

    • Patricia zegt:

      Hoi Olivia, dat je cake zo brokkelig is kan heel goed kloppen, dat komt omdat je kokosmeel hebt gebruikt.
      Je zult het recept dan aan moeten passen. Probeer het recept nog maar eens met het amandelmeel en je zult versteld staan van het resultaat.
      Elke meelsoort heeft zijn eigen effect op een baksel dus misschien eerst even verdiepen hierin> 😉
      Ben benieuwd naar je bevindingen…

  3. Pingback: Vegan puddingtaart met notenbodem - healthyfoodlove

  4. saskia zegt:

    Gemaakt en zeer lekker bevonden! Ik had geen amandelmeel dus iets meer havermeel toegevoegd. En voor de ‘fluff’ beetje havermelk met azijn gemengd en toegevoegd. Plus rozijnen. Was in 1 dag op…

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *