Healthyfoodlove
  • Home
  • Ontbijt
  • Lunch
  • Diner
  • Tussendoortjes
  • Taarten
  • Over Anne
  • Contact
  • NederlandsNederlands
  • EnglishEnglish
  • NederlandsNederlands
  • EnglishEnglish

Healthyfoodlove

  • Home
  • Ontbijt
  • Lunch
  • Diner
  • Tussendoortjes
  • Taarten
  • Over Anne
  • Contact
  • NederlandsNederlands
  • EnglishEnglish
OntbijtTussendoortjes

Het geheim van een goede appelmoescake

by Anne 21 oktober 2016
21 oktober 2016
Appelmoescake

Zo dat klinkt spannend hé! Ik ben altijd geneigd om gewoon heel stug een titel neer te zetten die puur en alleen de info bevat van wat het recept inhoudt. Maar eigenlijk wil ik het wel net iets spannender maken en daarom vandaag het geheim van een goede appelmoes cake. Nou dat heb ik! En dat kun je vinden in dit recept..

Dit heb je nodig

  • 4 kleine of 3 grote appels (dit is het geheim)*
  • 165 gr speltmeel
  • 2 eieren
  • 60 ml agavesiroop
  • 1.5 tl baking soda
  • 2+2 tl kaneel
  • snufje zout
  • handje walnoten

* De beste tip, en het geheim van deze cake is: ”Zelfgemaakte appelmoes”! Geloof mij, dat maakt het zoveel beter (en er zit geen toegevoegde troep in).

Appelmoescake

Bereiding van de appelmoes

  1. Schil de appels, verwijder het klokhuis en snijd ze in stukjes
  2. Zet de appels met een klein laagje water en 2 tl kaneel op het vuur en dek de pan af met een deksel wanneer het geheel begint te koken.
  3. Laat rustig 5 tot 10 minuutjes koken en prik dan even met een vork of de appels zacht zijn
  4. Mix de appels in de blender tot moes

Bereiding van de cake

  1. Verwarm de oven voor op 180 graden en vet een cake blik in
  2. Meng de droge ingrediënten goed door elkaar
  3. Voeg de overige ingrediënten bij de appelmoes en mix dit nog eens goed door elkaar
  4. Spatel voorzichtig de appelmoes mix door de droge ingrediënten en giet dit in het cakeblik
  5. Verdeel de walnoten in stukjes over het geheel en zet het mengsel voor ongeveer 40 minuten in de oven
  6. Laat rustig afkoelen en geniet!

Appelmoescake Appelmoescake Appelmoescake

* Serveer tip: Besmeer de plakjes cake met een klein beetje mascarpone, sprenkel nog wat extra walnoten, kaneel en agavesiroop over het geheel en je hebt gewoon echt een traktatie!

Appelmoescake

Enjoy!

AppelmoesBakken en kokenCakeGezondheidHerfstReceptenSuikervrijWinter
9 Reacties
FacebookTwitterGoogle +Pinterest
Vorige Post
Anne in de top 3 van de BioToday product challenge
Volgende Post
Avocado brownies met walnoot

Misschien vind je dit ook leuk

Gezonde chocolade muffins | Verslavend lekker

16 februari 2019

Bliss balls sneeuwpopjes

15 februari 2019

Homemade ruby twix snack

11 februari 2019

Pindakaas koekjes | Makkelijk en lekker!

5 februari 2019

Ontbijttaartje met bramen en yoghurt

16 januari 2019

Sweet cinnamon popcorn granola

13 januari 2019

Gevulde speculaaskoek | semi-gezond

3 januari 2019

Strawberry blissballs | Gezond genieten

2 januari 2019

Kwark pecan wafels

28 december 2018

Beautyfood | Brownies waar je mooi van wordt!

14 december 2018

9 Reacties

Janine 21 oktober 2016 - 13:00

Ziet er heerlijk uit! Ik ben trouwens dol op appelmoes en eet het bijna overal bij haha

Reply
Nesrin 22 oktober 2016 - 15:06

Het ziet er heerlijk uit, had niet anders verwacht.

Reply
Malou | Blonde Blossom 23 oktober 2016 - 18:39

Nog nooit op dit idee gekomen maar het ziet er zoooo lekker uit! Jammer dat de appels uit eigen tuin nu net op zijn… X

Reply
Greta 26 oktober 2016 - 13:32

Lekker hoor! Ga vanmiddag maar eens een variatie op deze cake maken. In ieder geval met peren uit eigen tuin en een ander soort noot. Ben benieuwd hoe dat zal uitpakken, dank voor je inspiratie!

Reply
Anne 26 oktober 2016 - 13:45

Wat super leuk Greta, ik ben heel benieuwd naar jou variant!

Reply
Greta 2 november 2016 - 08:56

Hoi Anne,

Net cake nr. 3 in de oven gedaan, ha ha ha. De eerste was met amarantmeel, gemengde noten en perenmoes, en al lekker. Gisteren maakte ik hem met speltmeel, dadels, gemengde noten en perenmoes en nom nom nom. Net dus zo’n zelfde in de oven gezet :). Je hebt duidelijk iets in werking gezet!

Reply
Anne 2 november 2016 - 09:03

Wat super leuk om te horen, en ik moet echt eens perenmoes gaan proberen wat lijkt me dat ontzettend lekker zeg! Ik ga jou variant ook proberen, dankjewel voor de tip Greta!

Reply
Vegan appelmoes cake - healthyfoodlove 28 maart 2017 - 20:47

[…] kennen vast wel de appelmoes cake die een tijd geleden al eens op healthyfoodlove voorbij kwam, maar die was niet helemaal vegan. Deze […]

Reply
Suikervrije moes van appels en peren - healthyfoodlove 14 mei 2018 - 06:32

[…] Maak met deze heerlijke moes, deze cake. Onwijs lekker en […]

Reply

Laat een berichtje achter Verwijder Reactie

Save my name, email, and website in this browser for the next time I comment.

Tags

Aardbei Amandelmeel Appel Appeltaart Avocado Banaan Bananenbrood Blauwe bessen Bliss balls Brownie Cake Cheesecake Chocolade Dadels Feest Foodblog Gezond Gezonde snack Gezonde taart Gezond eten Glutenvrij Granola Havermout Healthyfoodlove IJs Koek Kokos Kwark Kwarktaart Makkelijke recepten Muffins Ontbijt Pindakaas Pompoen Populaire recepten Recepten Snack Soep Suikervrij Taart Tussendoortje Tussendoortjes Vegan Wortel Zonder suiker



Categorieën

  • Bijgerechten
  • Diner
  • Foodiemuch
  • Healthyfoodlove
  • Lunch
  • Ontbijt
  • Taarten
  • Tussendoortjes
  • Vegan

Instagram

  • Appeltaart heb ik inmiddels al in alle vormen en maten
  • Zowel warm als koud zijn deze appeltaart mugcakes link in
  • Wie wil dat nou niet gezond taart eten Ik ben
  • Wie zegt dat je sneeuw nodig hebt voor het bouwen
  • Het kan mij niet gek genoeg! Daarom deze keer een
  • Oh deze heb ik al veel te lang niet gemaakt

Blijf up-to-date


  • Facebook
  • Twitter
  • Instagram
  • Pinterest
  • Email
  • Bloglovin

©2018 - Alle rechten voorbehouden. Bedankt voor je bezoek. Fotos uitsluitend gebruiken op aanvraag.


Terug naar Boven