Het geheim van een goede appelmoescake

Appelmoescake

Zo dat klinkt spannend hé! Ik ben altijd geneigd om gewoon heel stug een titel neer te zetten die puur en alleen de info bevat van wat het recept inhoudt. Maar eigenlijk wil ik het wel net iets spannender maken en daarom vandaag het geheim van een goede appelmoes cake. Nou dat heb ik! En dat kun je vinden in dit recept..

Dit heb je nodig

  • 4 kleine of 3 grote appels (dit is het geheim)*
  • 165 gr speltmeel
  • 2 eieren
  • 60 ml agavesiroop
  • 1.5 tl baking soda
  • 2+2 tl kaneel
  • snufje zout
  • handje walnoten

* De beste tip, en het geheim van deze cake is: ”Zelfgemaakte appelmoes”! Geloof mij, dat maakt het zoveel beter (en er zit geen toegevoegde troep in).

Appelmoescake

Bereiding van de appelmoes

  1. Schil de appels, verwijder het klokhuis en snijd ze in stukjes
  2. Zet de appels met een klein laagje water en 2 tl kaneel op het vuur en dek de pan af met een deksel wanneer het geheel begint te koken.
  3. Laat rustig 5 tot 10 minuutjes koken en prik dan even met een vork of de appels zacht zijn
  4. Mix de appels in de blender tot moes

Bereiding van de cake

  1. Verwarm de oven voor op 180 graden en vet een cake blik in
  2. Meng de droge ingrediënten goed door elkaar
  3. Voeg de overige ingrediënten bij de appelmoes en mix dit nog eens goed door elkaar
  4. Spatel voorzichtig de appelmoes mix door de droge ingrediënten en giet dit in het cakeblik
  5. Verdeel de walnoten in stukjes over het geheel en zet het mengsel voor ongeveer 40 minuten in de oven
  6. Laat rustig afkoelen en geniet!

Appelmoescake Appelmoescake Appelmoescake

* Serveer tip: Besmeer de plakjes cake met een klein beetje mascarpone, sprenkel nog wat extra walnoten, kaneel en agavesiroop over het geheel en je hebt gewoon echt een traktatie!

Appelmoescake

Enjoy!

9 reacties op “Het geheim van een goede appelmoescake

  1. Greta zegt:

    Lekker hoor! Ga vanmiddag maar eens een variatie op deze cake maken. In ieder geval met peren uit eigen tuin en een ander soort noot. Ben benieuwd hoe dat zal uitpakken, dank voor je inspiratie!

  2. Greta zegt:

    Hoi Anne,

    Net cake nr. 3 in de oven gedaan, ha ha ha. De eerste was met amarantmeel, gemengde noten en perenmoes, en al lekker. Gisteren maakte ik hem met speltmeel, dadels, gemengde noten en perenmoes en nom nom nom. Net dus zo’n zelfde in de oven gezet :). Je hebt duidelijk iets in werking gezet!

    • Anne zegt:

      Wat super leuk om te horen, en ik moet echt eens perenmoes gaan proberen wat lijkt me dat ontzettend lekker zeg! Ik ga jou variant ook proberen, dankjewel voor de tip Greta!

  3. Pingback: Vegan appelmoes cake - healthyfoodlove

  4. Pingback: Suikervrije moes van appels en peren - healthyfoodlove

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *