Zo dat klinkt spannend hé! Ik ben altijd geneigd om gewoon heel stug een titel neer te zetten die puur en alleen de info bevat van wat het recept inhoudt. Maar eigenlijk wil ik het wel net iets spannender maken en daarom vandaag het geheim van een goede appelmoes cake. Nou dat heb ik! En dat kun je vinden in dit recept..
Dit heb je nodig
- 4 kleine of 3 grote appels (dit is het geheim)*
- 165 gr speltmeel
- 2 eieren
- 60 ml agavesiroop
- 1.5 tl baking soda
- 2+2 tl kaneel
- snufje zout
- handje walnoten
* De beste tip, en het geheim van deze cake is: ”Zelfgemaakte appelmoes”! Geloof mij, dat maakt het zoveel beter (en er zit geen toegevoegde troep in).
Bereiding van de appelmoes
- Schil de appels, verwijder het klokhuis en snijd ze in stukjes
- Zet de appels met een klein laagje water en 2 tl kaneel op het vuur en dek de pan af met een deksel wanneer het geheel begint te koken.
- Laat rustig 5 tot 10 minuutjes koken en prik dan even met een vork of de appels zacht zijn
- Mix de appels in de blender tot moes
Bereiding van de cake
- Verwarm de oven voor op 180 graden en vet een cake blik in
- Meng de droge ingrediënten goed door elkaar
- Voeg de overige ingrediënten bij de appelmoes en mix dit nog eens goed door elkaar
- Spatel voorzichtig de appelmoes mix door de droge ingrediënten en giet dit in het cakeblik
- Verdeel de walnoten in stukjes over het geheel en zet het mengsel voor ongeveer 40 minuten in de oven
- Laat rustig afkoelen en geniet!
* Serveer tip: Besmeer de plakjes cake met een klein beetje mascarpone, sprenkel nog wat extra walnoten, kaneel en agavesiroop over het geheel en je hebt gewoon echt een traktatie!
Enjoy!
9 Reacties
Ziet er heerlijk uit! Ik ben trouwens dol op appelmoes en eet het bijna overal bij haha
Het ziet er heerlijk uit, had niet anders verwacht.
Nog nooit op dit idee gekomen maar het ziet er zoooo lekker uit! Jammer dat de appels uit eigen tuin nu net op zijn… X
Lekker hoor! Ga vanmiddag maar eens een variatie op deze cake maken. In ieder geval met peren uit eigen tuin en een ander soort noot. Ben benieuwd hoe dat zal uitpakken, dank voor je inspiratie!
Wat super leuk Greta, ik ben heel benieuwd naar jou variant!
Hoi Anne,
Net cake nr. 3 in de oven gedaan, ha ha ha. De eerste was met amarantmeel, gemengde noten en perenmoes, en al lekker. Gisteren maakte ik hem met speltmeel, dadels, gemengde noten en perenmoes en nom nom nom. Net dus zo’n zelfde in de oven gezet :). Je hebt duidelijk iets in werking gezet!
Wat super leuk om te horen, en ik moet echt eens perenmoes gaan proberen wat lijkt me dat ontzettend lekker zeg! Ik ga jou variant ook proberen, dankjewel voor de tip Greta!
[…] kennen vast wel de appelmoes cake die een tijd geleden al eens op healthyfoodlove voorbij kwam, maar die was niet helemaal vegan. Deze […]
[…] Maak met deze heerlijke moes, deze cake. Onwijs lekker en […]