Soms maak ik iets en dan kom ik er achter dat het wel echt een succes is, zo ook met deze speculoos koekjes (die ook nog eens vegan zijn). Door teffmeel te gebruiken krijgen de koekjes echt de structuur die ze nodig hebben, de speculoosbutter geeft de koekjes een perfecte smaak.
Dit heb je nodig voor een voorraad pot vegan koekjes
- 150 gr teffmeel* (soezie)
- 50 gr speculoosbutter
- 1 el pindakaas
- 60 ml kokosolie (gesmolten)
- 60 ml ahornsiroop
- snufje kaneel
- snuf grof zeezout
Zo maak je de koekjes
- Verwarm de oven voor op 180 graden en beleg een bakplaat met bakpapier
- Meng eerst het teffmeel en kaneel in een schaal goed door elkaar, voeg hier de speculoosbutter, pindakaas, kokosolie en ahornsiroop aan toe.
- Meng daarna het geheel tot een stevige massa en draai balletjes van het beslag.
- Leg dan de balletjes op de bakplaat en duw ze plat met een vork en strooi eventueel wat grof zeezout over de koekjes.
- Bak de vegan koekjes in ongeveer 10 a 12 minuten af.
Je kan de koekjes makkelijk een week bewaren in een afgesloten pot.
* Wil jij meer weten over teffmeel en welke voordelen dit kan hebben voor je gezondheid? Ik schreef er laatst iets over.
Enjoy!
Deze koekjes zien er goed uit!
Dankjewel, ze waren inderdaad super lekker!
Hmmm klinkt heel goed,
ik ben heel benieUwd naar de speculoosbutter van Biotoday. Het zout op het koekje ziet er lekker uit.
Thnx lieve Nesrin!
Pingback: Wat is gezond eten? - Healthyfoodlove