3 recepten voor de pindakaas liefhebber

Wie lust er nou geen pindakaas, ik denk dat ik werkelijk niemand ken die geen pindakaas lust. Super lekker om gewoon op je broodje te smeren of rechtstreeks uit de pot te lepelen of zoals ik zelf best wel vaak doe, door het beslag van een cake of koek heen te roeren.

Dus ben jij een echt peanutbutter-lover, dan ben je nu aan het goede adres. Deze keer laat ik je zien hoe je zelf heel gemakkelijk pindakaas maakt, hoe je pindakaas kan verwerken in een smoothie en hoe je de beste pindakaas muffins gewoon helemaal zelf maakt.

Zo maak jij gemakkelijk zelf pindakaas

gezond zoet broodbeleg

Rauwe cashewnoten zijn helemaal hip, mix 100 gram in de blender met wat grof zeezout en hupsakee.. Je eigen cashew-pindakaas is klaar! Wordt het niet zacht genoeg? Voeg dan wat olie toe, zorg wel dat het niet te zacht wordt in het potje wordt het namelijk ook nog een stuk smeuïger. Wil je ook weten hoe je pecanpasta of chocopasta maakt? Kijk dan snel even hier, dan vertel ik je alles.

Deze pindakaassmoothie wil jij absoluut eens proberen

Met 120 ml amandelmelk, 1 banaan, 1 el pindakaas en 1 el cacaopoeder maak jij binnen een handomdraai deze verantwoorde smoothie. Ik kies zelf wel atlijd voor ongezoete amandemelk, maar die keus is aan jou! Het recept voor deze smoothie vind je hier.

Peanutbutter muffins, de beste ooit!

pindakaas recepten

Deze muffins heb ik eens eerder gemaakt met een film-camera er bij, benieuwd hoe ik deze muffins maakte? Check het filmpje, en ik raad je aan deze dan zelf ook gelijk eens te proberen. De combinatie van dadels, pindakaas en chocolade is geweldig en dat maakt deze muffins dan ook zo fantastisch en zeker het proberen waard.

Ik ben heel benieuwd of jullie ook net zoveel van pindakaas houden als mij en wat voor lekkere creaties jullie met pindakaas maken. Laat je het even weten?

Enjoy!

3 reacties op “3 recepten voor de pindakaas liefhebber

  1. Roos zegt:

    Heerlijk, ik ben echt gek op pindakaas. Het liefst zou ik het iedere dag eten. De pindakaasmuffins klinken heerlijk, dus die sla ik zeker even op! Ik heb zelf eigenlijk nog nooit een recept gemaakt met pindakaas erin, meestal gaat het gewoon simpel op rijstwafels.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

This site uses cookies to offer you a better browsing experience. By browsing this website, you agree to our use of cookies.