Ik wist (h)eerlijk gezegd niet dat ik van vegan eten net zoveel kon genieten als van een gewone maaltijd. Afgelopen tijd heb ik veel met vegan maaltijd recepten geëxperimenteerd en ik weet inmiddels dat pulled oats mijn favo vegan optie is.
Door naar de beste vegan maaltijd recepten
Ingrediënten
- 2 wraps
- 175 gr Pulled Oats Naturel
- 4 eetlepels hummus naar keuze
- 2 handjes sla bijv. ijsbergsla, veldsla of een gemengde variant
- komkommer
- kruiden naar smaak (ik gebruikte Garlic Heaven van Green Gypsy)
Instructies
- Bak de pulled oats in wat olie met kruiden die je lekker vindt (aanraders: knoflook, tijm, oregano, zeezout) totdat het volledig verwarmd is.
- Bak de wraps kort om en om in een koekenpan en laat ze vervolgens iets afkoelen.
- Verdeel de hummus, sla en stukjes komkommer over de wraps en voeg als laatste ook de Pulled oats toe.
- Rol de wraps op, steek ze vast met een satéprikker en geniet!
Ingrediënten
- 175 gr Pulled Oats tomaat
- 400 gr chili bonen
- 150 gr sperziebonen
- 1 puntpaprika
- 1 tomaat
- 1 ui
- 1 tl chili poeder
- 1 tl komijn poeder
Instructies
- Kook de sperziebonen kort.
- Verhit wat olie in de hapjes pan en snipper de ui.
- Fruit de ui in de hapjes pan en voeg vervolgens ook de chili-/ komijnpoeder en paprika in stukjes toe.
- Voeg na de paprika ook de chili bonen (incl. vocht), sperziebonen, een halve tomaat in stukjes en de Pulled Oats toe. Meng het geheel goed door elkaar.
- Schep de chili con carne in twee mooie schaaltjes en garneer met de resterende tomaat.
Notities
Equipment
- Pan
Ingrediënten
- 175 gram Pulled Oats tomaat (1 verpakking)
- 1 courgette
- 1 paprika
- 2 tomaten
- 1 ui
- 1 teentje knoflook
- 2 tl curry madras kruiden (paprika, kurkuma, ui, korianderzaad, witte peper, knoflook, komijnzaad, fenegriekzaad)
- 150 ml kokosmelk
Instructies
- Snijd alle groente in blokjes, ringetjes en schijfjes.
- Bak eerste de ui en knoflook samen met de kruiden kort aan in wat olie.
- Voeg vervolgens de rest van de groente toe en bak dit voor zo'n vijf minuten mee.
- Voeg de Pulled Oats en vervolgens ook de kokosmelk toe.
- Draai het vuur laag en laat de curry met deksel op de pan nog even voor 5 a 10 minuten pruttelen.
- Serveer de curry met rijst, naanbrood of wat jij lekker vindt maar vergeet vooral niet te genieten!
Notities
Welk van de bovenstaande recepten spreekt jou het meeste aan? Ik denk dat mijn meest favoriete de ”Curry Madras” is. Een heerlijk recept boordevol lekkere groenten en echt zoals curry madras zou moeten smaken.
Zelf ben ik geen echte veganist, toch vind ik het wel ontzettend leuk om te experimenteren en af en toe plantaardig eten kan wat mij betreft echt geen kwaad.
Ben jij een vega(n)? Of kies jij er ook wel eens heel bewust voor om plantaardig te eten? Ik ben heel benieuwd.
Meer lekkere vegan recepten proberen? Je vindt ze hier.
Enjoy!
Ja ik wil niet afvallen van mijn spastische darm af
Dat mis ik